藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5611|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

7月28日 - Take me Home 有報導藍澄灣噪音問題 [貼圖] [複製鏈接]

雖然講既野唔係好真實.
但依家咁多服務式住宅賣緊.
正好借藍澄灣為例話比期他人知買服務式住宅會有既問題.
都係一件好事.

唔好等期他人好似我地咁買左之後先知比李生"坤"左... :cry:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

始終覺得人就生 規例係死.....城規會到左今時今日都當我地係死ge....
不過政府就係咁.....香灼機明明將塊地當做別墅都無人理....
明明八號風球風力 又死守30前年ge規定話係3號風球...
唉.......我嬲呀!!(唔好意思我借題發揮 :? )

有無想過用行政失當為由 向申訴專員投訴??
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:ce08458655="Billy"]雖然講既野唔係好真實.
都係一件好事.

唔好等期他人好似我地咁買左之後先知比李生"坤"左... :cry:[/quote]

佢好似連續兩期都有講~~其實你覺得呢篇野邊度唔係好真實呢??好想知~~ ops:

[quote:66ef2de214="son"][quote:66ef2de214="Billy"]雖然講既野唔係好真實.
都係一件好事.

唔好等期他人好似我地咁買左之後先知比李生"坤"左... :cry:[/quote]

佢好似連續兩期都有講~~其實你覺得呢篇野邊度唔係好真實呢??好想知~~ ops:[/quote]

一開始已經話"居民入伙以來胞受噪音困擾"已經好唔真實.
期實大部份居民都唔覺有噪音問題.
就算係高層對碼頭既都話唔覺噪.

我就唔知筆者係唔係真係住過or問過居民去寫呢幾句野.好想知???
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

實際上" 噪音"都不及美孚長沙灣對著大馬路D樓啦 人地又ok樓價一 樣高高掛仲話好住好方便tim所以我覺得藍澄灣都幾好住.

RC 好似比人label左 有"噪音困擾" 咁 其實都唔係佢地咁講 雖然唔可以完全話冇 但始終有部份單位可能係有咁既問題 但係依家就好似成個屋苑都被標籤左咁 對我黎講我一d都冇 "噪音困擾"
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

呢度係好住and dai住過公屋
冇人信都冇計

[quote:5bc0f29d45="Billy"]一開始已經話"居民入伙以來胞受噪音困擾"已經好唔真實.
期實大部份居民都唔覺有噪音問題.
就算係高層對碼頭既都話唔覺噪.

我就唔知筆者係唔係真係住過or問過居民去寫呢幾句野.好想知???[/quote]

可能係抄以前一週刊... :em18:
Rambler Crest Soccer Club