藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4456|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

自由人的問題 [複製鏈接]

見到班自由人,我真係冇野好講。
呢幾日有幸放早,嗱嗱林趕著搭八點前直通88F,點知幾十個自由人響青衣小巴站 :evil: ,都唔知要等幾多班車....。 :em13:
最後約齊四個藍澄灣住客上座部的士....,原本兩個六車錢,變成五蚊。 :em06:
永遠愛著您 :em21: [/code]

算罷了 8)
永遠愛著您 :em21: [/code]

"自由行"係唔可以改變的事實。歸根究底,我們或許當初唔夠強硬,現在一切都y已成定局。

我會這樣安慰自己,安慰大家,我們大部份人早年買得平,呢家並未負資產(將來唔知),總結都有少少賺,或許,這就是一種"抵償"吧!
原居民2004~2013

唉......其實而家全香港到處自由行 真係避無可避......
有時真係當時運高 睇唔到.....
只係提醒0下大家.......

51勞動節好快到喇....大家要做好忍耐措施..... :dead:

一人一信投訴RC文通不能support居民要求
當年華富村新落成第一日已經有居民嘈
一直嘈到而家地鐵都plan緊
我地成四千居民一斉表達不滿
有咩部門唔怕
怕只怕大家居民唔正視問題

:nowords:  :nowords:

(好似天橋咁)
:sweat:  :sweat:

我就搬嚟RC 想問下落葵芳搭88G 早上8:45要到葵芳要幾耐?預早幾多分鐘排隊 早上係咪都有好多自由行?仲有我而家先知原來酒店D客比$100就可以入嚟RC游水你地上年見多唔多呢類人?我買完RC至知知道後好失望重趕住今快D搬入嚟享受呢個全港最長泳池請問今年出左游水要幾錢未?泳池幾時開?

問題少女:
舊年唔見酒店客游水. 你會唔會自遊行去東京 俾錢兼浪費時間係酒店泳池呢?
反而好多美景客入嚟游水.
我估今年應該同舊年一樣 五月開 20元一場(半日).
小巴就真係答你唔到了 因為我行上去搭巴士返工o既.
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

多謝解答! 仲有問題.
你話行上去搭巴士係咪指美景行幾耐?有冇巴士落葵興?

[quote:e285357e87="mandy"]多謝解答! 仲有問題.
你話行上去搭巴士係咪指美景行幾耐?有冇巴士落葵興?[/quote]

行上去 過馬路 去對面(青桃樓)巴士站就有巴士出旺角 荃灣 葵芳 (亦有小巴去葵芳).......... :mrgreen:

自由行問題 我都搭0下咀先... : 無乜自由行去游水喎 放心 d自由行晨咁早出晒去遊稥港同shopping 唔會留0向rc 0架!!

自由行常見時間:
朝早........請其他鄰居補充.....
晚上7點幾開始 因為自由行返來酒店......
晚上8點幾開始 樓下商場 esp. 百佳勁多自由行!!!

唔好咁擔心啦 個個人感覺唔同 入左0黎住 可能事情唔係咁灰呢.....
其實住0向rc都好舒服0架!!

[quote:0cf6fd4078="mandy"]我就搬嚟RC 想問下落葵芳搭88G 早上8:45要到葵芳要幾耐?預早幾多分鐘排隊 早上係咪都有好多自由行?仲有我而家先知原來酒店D客比$100就可以入嚟RC游水你地上年見多唔多呢類人?我買完RC至知知道後好失望重趕住今快D搬入嚟享受呢個全港最長泳池請問今年出左游水要幾錢未?泳池幾時開?[/quote]

8:45去到葵芳既話 8:15分落樓就比較安全少少
8:xx 分既話 一般兩班車左右 等車約5分鐘 其實o的車好密o下...