藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4375|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

養魚新手 [複製鏈接]

2日前買左個七吋魚缸仔 再加上$10三條既魚 但今日見d魚好似好恐慌 左右上下係咁衝 好爭扎咁 有冇人可以話我知點解?  :poor:
2座A - original \"M&J\"

叫伯爵上去睇睇~~ 8)
btw 有可能因為只係兩日 未定到水阿

我都好想知,我缸魚由入伙講到家下都未成!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

Re: 養魚新手

[quote:a5c5604482="Maggie&Johny"]2日前買左個七吋魚缸仔 再加上$10三條既魚 但今日見d魚好似好恐慌 左右上下係咁衝 好爭扎咁 有冇人可以話我知點解?  :poor:[/quote]

係咩魚o黎o架?? 如果 d 水唔混濁 表面又冇乜事 應該都唔怕o既~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:ac18ac8c27="dracula"][quote:ac18ac8c27="Maggie&Johny"]2日前買左個七吋魚缸仔 再加上$10三條既魚 但今日見d魚好似好恐慌 左右上下係咁衝 好爭扎咁 有冇人可以話我知點解?  :poor:[/quote]

係咩魚o黎o架?? 如果 d 水唔混濁 表面又冇乜事 應該都唔怕o既~[/quote]

唔知咩咩光管魚 中間有一條藍色或紅色既橫文.... 不過岩岩佢地又好似定左d....
2座A - original \"M&J\"

[quote:68bc5b9590="Maggie&Johny"][quote:68bc5b9590="dracula"][quote:68bc5b9590="Maggie&Johny"]2日前買左個七吋魚缸仔 再加上$10三條既魚 但今日見d魚好似好恐慌 左右上下係咁衝 好爭扎咁 有冇人可以話我知點解?  :poor:[/quote]

係咩魚o黎o架?? 如果 d 水唔混濁 表面又冇乜事 應該都唔怕o既~[/quote]

唔知咩咩光管魚 中間有一條藍色或紅色既橫文.... 不過岩岩佢地又好似定左d....[/quote]

咁就放心啦~
平時唔好餵太多 唔好換太多水(1/4-1/3缸/星期) 咁就 ok o架喇~
仲有多 d 同佢地傾計 關心下佢地o既內心世界.... :em18:
見過鬼就唔怕黑啦~

====================================================== Home : http://www.samleung.net E-mail : saml@teacher.com ======================================================

伯爵........
我缸魚呢幾日死咗4條魚...
條狗仔比紅寶石打到五勞七傷................你幾時救救佢哋呀...................
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

睇下幫唔幫到你
http://fish.ikpz.com/
http://www.aqugrass.com/phpBB2/index.php

[quote:799dc6e279="Maggie&Johny"][quote:799dc6e279="dracula"][quote:799dc6e279="Maggie&Johny"]2日前買左個七吋魚缸仔 再加上$10三條既魚 但今日見d魚好似好恐慌 左右上下係咁衝 好爭扎咁 有冇人可以話我知點解?  :poor:[/quote]

唔知咩咩光管魚 中間有一條藍色或紅色既橫文.... 不過岩岩佢地又好似定左d....[/quote]

我又係買左呢D  魚喎...我覺得佢地好似好驚死咁.
一行過去 就游很好快 好似好緊張.

比野佢地食. 又好似唔係好食.

唔知佢地想食咩呢?
===