藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3501|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

深灣軒示範單位 [複製鏈接]

你o地會唔會去銅鑼灣世貿睇睇深灣軒示範單位呢?
我應該o黎兩日會去八o下 之後再返o黎報.

禽晚睇咗啦.
用料不俗 景觀一流.
可惜本身唔係住開個區 無feel.
未有價單 聽經紀講都要成4000一呎 貴過海怡現樓成30%.

最好笑個經紀知我地買咗rc內園單位2000呎 猛咁話好合理..好合理
:  :  :

4000蚊一呎果o的係低層屋村景 有好view果o的要5xxx/sf...

其實佢個景都唔係好獨家O者............ 不過佢個建築方式令到絕大部份單位都有海景......

佢買廣告(硬照)咪有個無敵海景呢個景其實利東村同南濤閣向O個個方向都望到 但佢地低層可能會比大樹(唔屬於物業範圍)擋住 而家係咁到時唔知會唔會係咁............

大約成半年前香港仔O個邊D地產已經有介紹........當時講大約要2300 呎 估唔到而家仲要貴當初都有諗過買深灣軒但好似要04年第4季先交樓........而且2300 X 600呎都差不多成百四萬...........唔係好O岩河車..........而家仲話要成4-5000 蚊呎簡宜係唔駛諗

初頭見佢起o個陣都幾期待o架,因為近自己屋企,到舊年十一月去睇碧堤半島時,咁o岩撞到個香港仔中x地產分行o既經紀,咁咪同佢八兩句,問下深灣軒賣幾錢呎,佢話佢o地行家估應該二千尾三千頭左右,但係真係估都估唔到最平要四千幾,同貝沙灣不分高下呀 :em03:

咁貴都唔係上車盤黎lor

[quote:4b422ab908="LJJ"]咁貴都唔係上車盤黎lor[/quote]

又真係唔知佢點計............貴成咁真係唔係好值..............佢個硬照廣告咪好多白船仔..........遠眺黃竹坑o個邊就係...........但佢樓下好多都係舊式漁船...........不過廣告既野咁係整到咁好邊有人買.............

啱啱睇完返黎 無agent煩........正 :em11:
用料正 環境都ok
不過4000-5000太貴喇
只值海怡價錢 3000左右

只有8萬呎會所 個地盤唔係好大
我覺得6百幾呎d單位仲實用過9百幾呎果d

深灣軒o既境係靚 但係最慘交通唔方便 每朝返工一定塞車!

當然唔及青衣咁方便啦! 橋又多 仲有地鐵喎 幾好! ha ha!! :mrgreen:

[quote:3ede4ec628="gp"]深灣軒o既境係靚 但係最慘交通唔方便 每朝返工一定塞車!

當然唔及青衣咁方便啦! 橋又多 仲有地鐵喎 幾好! ha ha!! :mrgreen:[/quote]

其實都可以咁講以出中環為例如果遲過8點出門香港仔隧道多數都塞車.........塞完就得去告士打道同紅隧方向塞..........去到告士打道又到去中環文華酒店附近塞................

不過如果唔塞車就會好快星期六8.15分上車8.35分可以去到中環東涌線地鐵站............. (搭巴士)