藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9335|回復: 34
打印 上一主題 下一主題

可否要求泳池加開夜場 [複製鏈接]

因大多數住客都系返9放6 可方便我地d住客善用屋苑設施.

Agree! Until 9 is better!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

好似美景咁...10點就更好啦

應該向誰發表?

管業署 ??

i found that 大陸人
will arrive rc arround 10:00
咁以後改開放時間由 2100 to 2300
佢地就冇咁易影響到泳池(點影響就大家自己估下)

讚成呀~
起碼開到九點啦!!

好就好!!! 但似乎沒有這個可能 因為我地個池沒有燈光照明 所以晚上不能開 如要加燈 將會是天文數字.  就算加咗燈 電費都勁貴 你要記住個池成200米 而且彎彎曲曲 要令個池夠光 要幾多燈呢?  我保證晚上一定唔會$20一位! 可能$40或者$50 咁你又游唔游呢?  而且仲要照顧6 7樓D鄰居 如果照到佢地又唔得.

總之我覺得成事機會 = 0
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

[quote:c75bd3ac04="rstfung"]好就好!!! 但似乎沒有這個可能 因為我地個池沒有燈光照明 所以晚上不能開 如要加燈 將會是天文數字.  就算加燈 電費都勁貴 你要記住個池成200米 而且彎彎曲曲 要令個池夠光 要幾多燈呢?  我保證晚上一定唔會$20一位! 可能$40或者$50 咁你又游唔游呢?  而且仲要照顧6 7樓D鄰居 如果照到佢地又唔得.

總之我覺得成事機會 = 0[/quote]

是的 最大問題是因為無照明設施 所以政府簽發牌照只簽到6pm 如果要延遲開放時間 除左加燈光照明外 仲要請救生員 一闊三 不過我都會幻想可以在夜晚在泳池旁游夜水及BBQ 開party 好浪漫 :em04:

1. Safety issue: because the swimming is so long and we have to make sure there are enough lifeguards during night sessions

2. lighting may affect some of the residents on lower floors