藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5584|回復: 33
打印 上一主題 下一主題

不吐不快! [複製鏈接]

本人由起初得知這網站以來,一直視這裡為吹水﹑聯誼及交流之用途,而不是在
這網站決定什麼共用設施是否推行或落實,也不認為業委會是有無限權力能做這
麼多的決定。

業委會成員不是拿著這名字光坐著在等消息的,他們也在不斷為居民爭取有關之
需求,私底下也不時開小組會議討論各個項目的進度 (大多數網友以提出或未提出
的問題,其實業委會已一早在進行中,但未成事所以不便公佈,因為事情未明朗
前公佈的話,可能會影響其項目過程的進行。);這邊為居民爭取服務,那邊又要
應付管理處那遲疑的答覆,而私下會議有時也會開至零晨1 至 2時多才散會,明
日又要一大清早爬起來上班,這可真累透,委員們也有自己的工作﹑家庭﹑娛
樂…等等,煩請各鄰居體諒及包容,因他們真的沒有時間去回覆這麼多的提問!

另外本人在上年8月(那時是用R&M網名)曾收過一位網友的PM (即與Jessica遇到
的情況一樣 http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6672 ),當時
給我的訊息內容大致是談及不好在該網站發言,因他形容這裡不公平﹑喜歡杯
葛﹑玩針對及不接受其他人意見等等;在本人收到這訊息後,也曾花了時間去看
一些舊文章是否真有其實,但看後並不像所說的那回事,並且也有引用舊文章
來PM回覆這裡不是所說的那麼糟。

起初看到Jessica問有沒有鄰居發生同樣事情,當時本人也沒有回應,因不想那事
愈鬧愈大,但多看了別的論壇之文章後,發覺是經常有意無意地在搧動或挑撥
網友與網友之間的信任,真不明其居心何在。

希望那位網友身心健康!

以上言論全屬個人意見,本人亦願意接受任何批評之言論!
:em09:

誰是誰非難定論我想大家都係為rc好的 分歧意見一定有我亦唔相信佢有任何個人得益
而且佢亦有律師support話任何居民都有權睇管理公司common area盤數同大家當初想法不同 或被管理公司偏了亦有名逸居管理公司利用灰色地帶走數借鏡.佢既擔心同緊張係可以理解的
大家不如再想想對管理公司管理rc的好與壞!以改善佢地不足如果佢地真係唔想做一年後大家來投一票給大家一個新開始!
最後亦十分多謝業委會對rc 的付出

Milk唔好咁啦 我請你食春卷 :zdevil:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Re: 不吐不快!

[quote:c9f654c3ac="milk"]本人由起初得知這網站以來,一直視這裡為吹水﹑聯誼及交流之用途,而不是在
這網站決定什麼共用設施是否推行或落實,也不認為業委會是有無限權力能做這
麼多的決定。

業委會成員不是拿著這名字光坐著在等消息的,他們也在不斷為居民爭取有關之
需求,私底下也不時開小組會議討論各個項目的進度 (大多數網友以提出或未提出
的問題,其實業委會已一早在進行中,但未成事所以不便公佈,因為事情未明朗
前公佈的話,可能會影響其項目過程的進行。);這邊為居民爭取服務,那邊又要
應付管理處那遲疑的答覆,而私下會議有時也會開至零晨1 至 2時多才散會,明
日又要一大清早爬起來上班,這可真累透,委員們也有自己的工作﹑家庭﹑娛
樂…等等,煩請各鄰居體諒及包容,因他們真的沒有時間去回覆這麼多的提問!

另外本人在上年8月(那時是用R&M網名)曾收過一位網友的PM (即與Jessica遇到
的情況一樣 http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=6672 ),當時
給我的訊息內容大致是談及不好在該網站發言,因他形容這裡不公平﹑喜歡杯
葛﹑玩針對及不接受其他人意見等等
;在本人收到這訊息後,也曾花了時間去看
一些舊文章是否真有其實,但看後並不像所說的那回事,並且也有引用舊文章
來PM回覆這裡不是所說的那麼糟。

起初看到Jessica問有沒有鄰居發生同樣事情,當時本人也沒有回應,因不想那事
愈鬧愈大,但多看了別的論壇之文章後,發覺是經常有意無意地在搧動或挑撥
網友與網友之間的信任,真不明其居心何在。

希望那位網友身心健康!

以上言論全屬個人意見,本人亦願意接受任何批評之言論![/quote]

我可以答你係有的不過我覺得個個討論區都有架啦無大問題

戰火重燃 wor...

[quote:2c87541751="unicorn"]戰火重燃 wor...[/quote]
你就真係唔好係到點火啦唔該!
我既火係向班不合格既管業處而發的!

[quote:3c1140df87="Royhk"][quote:3c1140df87="unicorn"]戰火重燃 wor...[/quote]
你就真係唔好係到點火啦唔該![/quote]
無錯...royhk 係度表達緊自己意見...
其他人都可以講下自己既睇發...
你咁樣做...1.嚇阻其他中立人士發表意見..2.挑起另外一d人作出無意義既爭辯...
希望你吾係有心架啦.   係度好似我咁呃下post 就算啦... :

[quote:016508154e="Royhk"][quote:016508154e="unicorn"]戰火重燃 wor...[/quote]
我既火係向班不合格既管業處而發的![/quote]

無錯喇!
所以有o的人十年唔出一個post 一見到有呢類post既就會突然
咸魚翻生既人 最好就反省一下啦 少緊o的呢o的人 世界都會和平o的

我成日覺得反對意見一定會有咖啦 如果個心態成日抱住人地持有不同意見
就係唔接受佢既意見 唔俾佢講野的話 咁不如唔好討論啦 係咪?

老實講 有些人 佢地自己睇唔開嗟...
可能個forum無王管真係會好好多呢 :

[quote:6952eee049="hales"][quote:6952eee049="Royhk"][quote:6952eee049="unicorn"]戰火重燃 wor...[/quote]
我既火係向班不合格既管業處而發的![/quote]

無錯喇!
所以有o的人十年唔出一個post 一見到有呢類post既就會突然
咸魚翻生既人 最好就反省一下啦 少緊o的呢o的人 世界都會和平o的

我成日覺得反對意見一定會有咖啦 如果個心態成日抱住人地持有不同意見
就係唔接受佢既意見 唔俾佢講野的話 咁不如唔好討論啦 係咪?

老實講 有些人 佢地自己睇唔開嗟...
可能個forum無王管真係會好好多呢 :[/quote]

你仲話人 :x ,我仲等緊今年同你11/27大食會和12/5遠足呀! :x
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

有時真係唔知點講.
不過經過好多事之後.
個人都睇化左.
冇對每一件不滿o既事都睇得咁緊.
因為我發現左地球就算冇左我依然係會轉o既. :em18:
咁不如多花時間打吓波好過喇.....
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]