藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3036|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

3/12賽後傳真 之 [時不與我] (vs 翠怡) [複製鏈接]

12-Mar-05
夜場、水戰
荃灣沙咀道足球場
對手: 翠怡花園

出席:FD Chee Stephen Grassman Eddy Billy Ryan Keane
缺席:榮仔 Epson Dracula

近幾場RC隊表現在募升中,球隊狀態穩步向上,但上天就係要難一難你班友,今場可要說是天時、地利、人和都不在我方! :em05:

[天時]
開賽前數小時,天氣似有好轉,所以決定繼續比賽,但到開賽時,個天又開始下雨了。踢波先黎落雨,唔通個天都唔鍾意我地? 又濕又凍,難頂! :em08:

[地利]
這是第二次於沙咀道作賽,上場都係唔順利,所以個球場既"五行"同RC隊個命格應該唔夾! :em03:  (有冇人知藍澄灣屬呢? :?: )

[人和]
呢家野就最"摘洗",近來隊員報名出賽減少(包括我自己),出現"球員荒"! :em07:
今次人腳都係"蠻蠻緊",大家都差唔多要踢足全場!腳軟!

雖說今次比數(好似6 or 7比2)敗北,"翠怡"的實力有dd在我們之上,但佢地運氣佔多,入波大部份都係遠射,好衰唔衰佢地射親都中籠,激氣! 但亦要怪我們沒有控制對手遠射既機會!要打pag pag! :HIT:
其實我地有冇咁差,兩球入球都係美妙組織而成,先有Ryan近門勁射破網。 再有Stephen同我左邊短傳滲入,帶空對手後由小弟"敞"入死角。 :em12:

今次因天雨地濕(地亦有d硬),大家都跌左watt,表現最出色應是FD (p.s.我一個人講架jack!),中場策動,攻守兼顧,! :em11:

["澄慾"短訊]
短訊#1 藍澄第一鋼門因不滿位置安排,與"臨時"領隊關係面臨決裂! :x
短訊#2 球隊敗北沙咀道,懷疑領隊戰術失誤,其烏紗岌岌可危! :em02:
短訊#3 球隊出現"球員荒",正積極改善球隊管理,或會向外購買球員! :em08:
短訊#4 將出戰女子隊,隊員都心神晃忽! :face13:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

"短訊#4 將出戰女子隊,隊員都心神晃忽! "

不如o係 rc 招募女子隊先啦~  :mrgreen:
見過鬼就唔怕黑啦~

Re: 3/12賽後傳真 之 [時不與我]

[quote:d3714c9165="grassman"]短訊#2 球隊敗北沙咀道,懷疑領隊戰術失誤,其烏紗岌岌可危! :em02:
[/quote]

你就想...... :HIT:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

翠怡隊波好有默契 佢地交波落空位 就有人follow上...我地真係要多加努力
先得喇...下次再鬥過...
Rambler Crest Soccer Club

翠怡隊波好有默契 佢地交波落空位 就有人follow上...我地真係要多加努力
先得喇...下次再鬥過...

我覺得我地進攻時太易斷  比人地反攻!
grassman 寫到:
短訊#2 球隊敗北沙咀道,懷疑領隊戰術失誤,其烏紗岌岌可危!  

你就想......

下次比張新約佢簽!!!
短訊#3 球隊出現"球員荒",正積極改善球隊管理,或會向外購買球員!  

如果搵個龍門好唔好  大家可踢番最佳位置!

咁慘

can i join your football team ....... but i am not very good wor ........... :?:

[quote:8b8a269d92="marcolam"]can i join your football team ....... but i am not very good wor ........... :?:[/quote]

Welcome! Welcome!  We play for fun only.  No matter you are good or not.   Your contribution is more important!

Pls. note our activities which will post on the forum.
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!