藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2286|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

不要乘41R呀 好慢GA [複製鏈接]

今日睇完古巨基演唱會后 發現原來有架好似好快 唔經NATHAN ROAD的41R番青衣..二話唔說就上左車 誰知...

11: 40 開車( 經三號幹線 )   
12: 00 KWAI FONG (那時以為佢直去青衣) 點知佢去左KWAI HANG等地方
12: 24 到長發 ( 立即想番舊屋訓)  
12: 35 到長青巴士總站   :em06:
12: 45 回到RC.

早知 行去JORDAN 乘42A好過    :twisted:
11:40 行去JORDAN
12:00-05 到吳松街上車
12:35到RC

41R 係15.5元...

其實巴士公司好多線都吾理rc . 有d仲吾理青衣居民添啦.
好似41a 點解我地撘親都行鬼死架耐. 我send過email交通咨詢委員會去提議經埋rc. 點知佢又話經rc 嗰邊再係涌尾落會行多好多路晒好多時間. 咁又吾見佢因同一理由改88f 條線.
43m 又係咁有得去無得返.
948 又維持有限班次喎. 我地住新界 其他人又住新界. 點解大埔有307  屯門有960961 元朗有968

Re: 不要乘41R呀 好慢GA

[quote:7a8321a8bb="MandyG室"]今日睇完古巨基演唱會后 發現原來有架好似好快 唔經NATHAN ROAD的41R番青衣..二話唔說就上左車 誰知...

12: 00 KWAI FONG (那時以為佢直去青衣) 點知佢去左KWAI HANG等地方

早知 行去JORDAN 乘42A好過    :twisted:

41R 係15.5元...[/quote]

我上次一家人睇完sam hui 演唱會 又係見到41R番青衣就二話不說上左車. 好快就去到葵芳. 但係我同細佬見架巴士係葵涌廣場無站落已經心知不妙 架車轉右行就應該會去埋荃灣 於是我o地即刻拉埋亞媽老豆係葵芳落車. 我o地仲食埋消夜先再搭的士番屋企.

(題外話)古巨基演唱會好睇嘛......我今日會睇尾場
G :em21: P

[quote:2a160cbdaa="MandyG室"]

[/quote]

我會搭41A青衣第一個站落行番RC.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:79854374dc="MandyG室"]早知 行去JORDAN 乘42A好過    :twisted:

我都會行去JORDAN ,然後坐村巴返RC,搭4、搭8、搭12開車,15分鐘內去到油站落車。

車費 係8元

[quote:b29fd456ba="MandyG室"]今日睇完古巨基演唱會后 發現原來有架好似好快 唔經NATHAN ROAD的41R番青衣..二話唔說就上左車 誰知...

嗯..... 呢條 thread 雖然有提古巨基演唱會 但好似主要係講巴士路線喎 ^^"
我會 fwd 呢條thread 去吹水泳池 但就會係文娛追蹤開返條 thread 講古巨基演唱會既. 希望各位唔好介意  :em14:  h:

[quote:4db13685f5="Billy"][quote:4db13685f5="MandyG室"]

[/quote]

我會搭41A青衣第一個站落行番RC.[/quote]

請問要行幾耐?

咁請問尖沙咀油站有無得落 ?
JANICE :em11:

[quote:2e44980c19="MandyG室"][quote:2e44980c19="Billy"][quote:2e44980c19="MandyG室"]

[/quote]

我會搭41A青衣第一個站落行番RC.[/quote]

請問要行幾耐?[/quote]

慢慢散步咁行返黎都要3個字架. 行快小小就兩個字應該得

[quote:7ea5f23389="OON"]咁請問尖沙咀油站有無得落 ?[/quote]

乜野係尖沙咀油站呀 ??