藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7092|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

邊隻窗簾款式o岩我o地? [複製鏈接]

以我o地窗台o既size 應該選擇傳統形(即左右兩邊拉開) 或係羅馬式o既窗簾款好呢?

Re: 邊隻窗簾款式o岩我o地?

[quote:ae4b9da12f="gp"]以我o地窗台o既size 應該選擇傳統形(即左右兩邊拉開) 或係羅馬式o既窗簾款好呢? [/quote]我打算用捲簾 幾靚架! 不過可能每隻窗都用唔同款可能主人房用羅馬簾(但好似清洗唔方便) so 在構思中!!!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

如果用傳統式 咁當窗簾拉開時 d布會唔會遮住半隻窗呀?

我都想過用風琴簾 但是價錢都幾貴 !

:em11:  :em11:

[quote:61d2c0e9d7="gp"]如果用傳統式 咁當窗簾拉開時 d布會唔會遮住半隻窗呀? [/quote]都會遮小小架!

用咩窗簾都冇所謂 唯一要注意既係  如果家中有小朋友既話 要儘量避免使用有 " 繩 " 既窗簾 如羅馬簾  因為太多簾繩 好易被當作玩具  分分鐘玩度頸就大鑊  市面有隻叫做 KS 路軌  係 FOR 對開簾用 不過唔駛用簾繩開關  值得一看

竹廉....又點睇
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:f627ac59d7="riscilla Hung"]用咩窗簾都冇所謂 唯一要注意既係  如果家中有小朋友既話 要儘量避免使用有 " 繩 " 既窗簾 如羅馬簾  因為太多簾繩 好易被當作玩具  分分鐘玩度頸就大鑊  市面有隻叫做 KS 路軌  係 FOR 對開簾用 不過唔駛用簾繩開關  值得一看[/quote]Where I can see that?

WHAT IS 羅馬簾?仲有什麼形式的?I ONLY KNOW TEH TRADITIONAL ONE
45B的Lily and Kendell

[quote:22c1f477a0="45B"]WHAT IS 羅馬簾?仲有什麼形式的?I ONLY KNOW TEH TRADITIONAL ONE[/quote]

Compare all I still like tradition one. how about you?

see all kinds of curtains.

http://www.wahhingcurtain.com/index.htm