藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3556|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

固網電話減價戰 [複製鏈接]

好在我還未選用固網電話服務.

為搶回本地固網市場開放後流失的住宅電話客戶,電訊盈科昨日宣布,即日起推出一項全新優惠計劃,凡其他固網商現有客戶,若轉用電盈住宅電話服務,簽約十八個月,月費只需88元,並可額外獲得最多六個月免費電話服務。電盈的對手香港寬頻率先反擊,一場固網電話市場減價戰,已點起烽煙。

以電盈的優惠計算,客戶轉用電盈本地住宅電話服務,簽約二十四個月,如其中六個月免費,平均每月住宅電話費只需66元,較電盈原有基本月費110元便宜達40% 。

電盈競爭對手香港寬頻昨日即時宣布調低收費,即日起推出月費低至39元的本地住宅電話服務,創現有固網服務的新低價,但客戶須簽約十二個月。至於餘下三間本地固網商暫時按兵不動。
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

RC只可用PCCx和HGx,所以HGx仍然最平!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

Re: 固網電話減價戰

[quote:0883320611="G-NET"]好在我還未選用固網電話服務.

為搶回本地固網市場開放後流失的住宅電話客戶,電訊盈科昨日宣布,即日起推出一項全新優惠計劃,凡其他固網商現有客戶,若轉用電盈住宅電話服務,簽約十八個月,月費只需88元,並可額外獲得最多六個月免費電話服務。電盈的對手香港寬頻率先反擊,一場固網電話市場減價戰,已點起烽煙。

以電盈的優惠計算,客戶轉用電盈本地住宅電話服務,簽約二十四個月,如其中六個月免費,平均每月住宅電話費只需66元,較電盈原有基本月費110元便宜達40% 。

電盈競爭對手香港寬頻昨日即時宣布調低收費,即日起推出月費低至39元的本地住宅電話服務,創現有固網服務的新低價,但客戶須簽約十二個月。至於餘下三間本地固網商暫時按兵不動。[/quote]

但要過台先得喎...
我RC 而家無固網電話...

[quote:931be1e01d="grassman"]RC只可用PCCx和HGx,所以HGx仍然最平![/quote]

你錯了 :em16:
九倉都可以用架.....

[quote:aeff452353="Ricky & Carol"][quote:aeff452353="grassman"]RC只可用PCCx和HGx,所以HGx仍然最平![/quote]

九倉都可以用架.....[/quote]

唔係喎!我舊屋用九倉,有合約! 但我申請轉no.到RC時,佢地話覆蓋唔到RC,所以免罰款咁cancel個合約!(上個月既事)

剛剛上www.wharftt.com check過,都話無覆蓋喎!

we subscribed HGx fixed line
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:c1a50ec939="grassman"][quote:c1a50ec939="Ricky & Carol"][quote:c1a50ec939="grassman"]RC只可用PCCx和HGx,所以HGx仍然最平![/quote]

九倉都可以用架.....[/quote]

唔係喎!我舊屋用九倉,有合約! 但我申請轉no.到RC時,佢地話覆蓋唔到RC,所以免罰款咁cancel個合約!(上個月既事)

剛剛上www.wharftt.com check過,都話無覆蓋喎![/quote]

冇理由我sister幫我check過RC已經可以裝(上年我11月入伙時check的)佢o係九倉入面做架喎...佢o係公司check電腦架喎..好肯定喎!!
我舊屋企都係用九倉仲有2個月合約本來想轉過黎用但我覺得九倉服務太差特別係果班hotline d人不知所謂所以唔想再用佢後尾我sister搵人幫我搞掂咗~~唔使解約~而家又可以用返以前no.轉埋做和記添~

[quote:62f6010508="grassman"]

剛剛上www.wharftt.com check過,都話無覆蓋喎![/quote]

呢個不知所謂o既網頁唔update架....

[quote:b375c0f7f8="Ricky & Carol"][quote:b375c0f7f8="grassman"]

呢個不知所謂o既網頁唔update架....[/quote]

No la!  I have call the sale hotline also.  The sale gril call me back.  She has verified that their service is not cover to RC this moment.  It is the update this morning!

[quote:6dfbbb036b="grassman"]

我以前住果度叫manor centre已經用左好鬼耐九倉架喇....頭先我上去呢個網頁check都話冇覆蓋喎....你可以試下你話呢個網頁係咪好不知所謂又唔update丫~