藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3188|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

調整交通服務問卷調查 [複製鏈接]

調整交通服務問卷調查....
不過唔好意思 唔係我地 ....  :em01:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

.........
I want ......
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:72fd507b92="dick&queenie"]I want ......[/quote]

您發夢啦~ 第世投過胎 或者炒左和x就有....   
原居民2004~2013

無錯炒0左和黃管理.................才有希望
其實我地架管理費是十分貴的 我都唔明點解無人發覺呢點
仲有人竟然認為合適 我地係咩都無架居苑嚟架 而且仲咁新 無理由要收呢個價架管理費 仲要有咁架服務水準...........

我地弟六座架居民買入價 在當時黎講係好高架
所以 唔好成日都話用咁架錢買樓就唔好要求咁高..
:em13:  :em10:  :em20:

無用架 好似話..就算全部RC的人舉腳贊成 都唔夠voting rights 炒Q左和x
之所以和x咁有刺無孔 吹佢唔脹
您睇大門password呢件事就知 一d誠意都無 重推卸責任話自己唔清楚
佢係大家的management company
supposed to be a advisor
呢家大家睇 有邊一樣不是我們提出
叫佢地做  教佢地做
我唔介意比$1.30管理費
亦唔argue是否合理
我只是說 as an estate management company
就是幫我地 overlook matter
而唔係爆左鑊 爆左渠
我地叫先做
我估呢到任何一個人都做得好過佢
五座唔係咁難嗟
只係個天御用左RC用和x
大家無辦法
比人食住

[quote:a03ecf9c36="vivian"]無用架 好似話..就算全部RC的人舉腳贊成 都唔夠voting rights 炒Q左和x
您睇大門password呢件事就知 一d誠意都無 重推卸責任話自己唔清楚
叫佢地做  教佢地做
亦唔argue是否合理
我只是說 as an estate management company
而唔係爆左鑊 爆左渠
我地叫先做
五座唔係咁難嗟
大家無辦法
比人食住[/quote]

期實比d時間睇吓先啦.
焦可否認和x真係不合格好唔掂.
但好多野佢都算肯改肯做.(雖然要我地叫先做)
好似大門password咁好快已經revised左.
問題再發生就一定係問題.

management company要唔要換點都要等多一年多.
到時再講先至係最佳時候.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:404032e9c1="vivian"]無用架 好似話..就算全部RC的人舉腳贊成 都唔夠voting rights 炒Q左和x
叫佢地做  教佢地做
亦唔argue是否合理
而唔係爆左鑊 爆左渠
我地叫先做
五座唔係咁難嗟
大家無辦法
比人食住[/quote]
所以我話....佢地唔係無做事能力
只係缺少了管理智慧...有乜事都後知後覺....

管理費平同貴不是重點....重點是你買樓既時候已經知道要俾幾錢管理貴
同堆有乜野設備在內....咁你都仲買既話 亦表示你係accept左呢個
terms and condition....

Billy
1.  管理公司是收錢的 "做得好"本是應份 好似您我返工咁.... 到左呢個地步 大家有無見過和x 提出任何改善的campaign 唔係貪心 唔需要佢好似科盈大衍咁高standard 但同其他管理公司看齊都唔過份丫?

2.  炒和x係夢話 唔會發生!  So no need to discuss!!     (幽默下 苦中作樂 講大左唔好介意) 您我當然明白箇中道理 我個人只是抱著無奈和失望的心情去面對!  但妥協不代表包容 問題就是問題 點解要包容和x咁無能 我戥您地(業委)肉赤 辛苦 點解要咁奔波 面對咁多野 而管理公司就撬埋隻手 笑看人生....

Hales
我從來唔介意乜都無 即使買的時候以為有 因為我明白 這個世界光怪陸離 願者上吊 好多騙子... 細時曾經有好多男人話愛我一生一世 又話點又話點 結果呢? :dead: 唔通斬佢咩!!  :em01:    道理等於買左藍澄灣 一樣唔通斬佢(和x) 我們又可以怎樣?

不過都係果句 妥協 不等於 包容  !!

大家上來吐下心聲!

我地錢就俾足 服務就不足

唔鬧0下佢地 點樣平衡個心理........

[quote:f1a455c6a8="vivian"]Billy
我戥您地(業委)肉赤 辛苦 點解要咁奔波 面對咁多野 而管理公司就撬埋隻手 笑看人生....

不過都係果句 妥協 不等於 包容  !!

大家上來吐下心聲![/quote]

簡單簡單...因為立場有所不同 委員/業主係客客係只會有要求
和X係service provider service provider只會洗錢同俾人鬧..
委員/業主會做好多野要service provider去做更多既野
service provider會做好多野去令自己做少o的野......大家立場都不同
在利益上是對立的 坐堆一齊是"談判" 不是 "合作"..