藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1753|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

再論88F 班次 [複製鏈接]

今日我有幸同一大班小朋友及他們的媽媽一齊等車同坐車.
結果我地要等差吾多35分鐘先上到車
其實我地企左20分鐘左右已經有一架車駛左入總站. 但係就遲遲吾上黎.
最後要第二架車黎先車我地..
有媽媽話:佢地成日都咁攪 攪到佢地吾知點就時間落樓. 又攪到d小朋友成日遲到

我發覺有個問題都幾奇怪. 管理員會趕一d等客既的士走. 但係又吾走去趕d綠van走.
我地藍澄灣幾時變左"綠van" 負責人管理架...成個小巴總站咁...
跟住今日再撘車返黎. 又發現一個好攪笑既問題...
撘架88F返黎....點到點...一返到藍澄灣發現佢變左88G...哈哈...真係得架啦佢地..

佢地依家獨市生意...就威晒啦...
酒店吾攪條專車黎頂下佢地 我諗佢地都幾難會改善啦

現在政府正檢討88F 把今日件事告訴運輸署 同告訴他們你想88F點行.

http://www.info.gov.hk/tcu/chi/complaint/index.htm

其實咁既情況我已經試過好多次個d咁既司機見到有人等仲駛去6座到抖涼
我地就食風咁等咗30分鐘先上到車
30分鐘都唔係問題問題係究竟每架車逢搭幾開架次次都唔同時間既....
我去青衣城0即又唔係過海等30分鐘為咗坐10分鐘到青衣城
獨市生意0即都唔駛咁呀嘛!其他88D88M既小巴班次都不知幾密
無奈! !真係好無奈又好憤恨 :?:

我一定會向運輸署反映希望佢地盡快跟進.
盡可能最希望都係佢地可以批出屬於我地既屋苑村巴
自然好多問題都可以較易解決

我已經投訴了 希望他們會跟進啦...

我今天亦已經投訴並致電給葵青區既高級運輸主任吳翰禮 先生
反映小巴交通班次酒店自由行既影響及開設屋苑村巴等問題
但因為吳生今天放假而由其助手郭小姐跟進
她亦承諾會在本月底回覆有關跟進的發展情況
如有需要大家亦可致電 Tel:2399 2448
唔好依賴依間管理公司幫我地啦
我地自己爭取啦 團體就是力量 :em13:  :em13:  :em13:

老實講
不如整鑊大遊行
針對 transport department
話佢地不恤民困
反正過年得閒

二惡英咁大鑊都係得個兩三丁友支持 訓街示威....
我們專線小巴咋.... 有鬼人可憐咩!
(拿~ 呢舖幽默下咋 唔好丙!  :em14:  )
原居民2004~2013

重有呀!你地有冇留意88D每部車都好乾淨同印有88D字係車身點解我地唔得話晒我地都係新樓好唔公平呀! 已向運輸署反映希望佢地可以跟進啦...