藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3241|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

小弟對昨晚業主會感想 [複製鏈接]

小弟對昨晚業主會感想

先再多謝各參選及當選之業主,加油! :em04:
因小弟並未有等待結果便離開了會場。但從其他網友留言中都感覺到一點分化味道。o既然問題已出現,希望各委員能正視它。小弟提議爭取在每座告示板上受權張貼瀏覽此網之方法,以及一些在網上引起關注之問題,從而逐一把分化減少!
多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

二百多人看過也沒有一位朋友回應(包括6位委員會成員),實在令我心淡了...................

多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

我個人覺得你o既提議係對個網有宣傳之效,但依家未必係一個好o既時間o係委員會提出,因為有部份o係rc住o既人根本唔認識此網,但係已經對網友有壞印象,如果o係一開始時就刻意地要求管理處授權刊登網站資料,可能會令到佢地對個網有更負面o既睇法,亦可能令到其他人誤會當選o既網友唔能夠抱住持平o既態度去為全rc人反映意見。
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:091190d64d="turbowing"]二百多人看過也沒有一位朋友回應(包括6位委員會成員),實在令我心淡了...................

[/quote]

唔洗心淡,我回你!

我初見你段post時,覺得無野可以覆,見你咁認真,又唔想係度講笑!

其實我諗無人回覆你既原因係呢度無人可以代表個網! 此網網只提供平台講野,網站無對本站上討論之議題有立場。如果要為此網辯護,就好似要為個"電話"去辯護!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

草人兄此言甚是...
本網並非業委會的正式或非正式運作平台
現下也並不是業委會的正式或非正式的宣傳地方
所以在站上的每一位仁兄包括當選的委員們 實是沒有當然責任在此
發表和業委會相關的討論內容 也是沒有當然責任需要在此聽取
業主們的意見.

意思就是他們可以個別自行決定是否要在本網
討論業委會相關之事 但是他們要是決定完全不在本網
討論和業委會相關的事而只透過他們所決定的正式管道發放消息
亦不算是甚麼失責行為...

唔駛心淡~~ POST 得出黎 你既MESSAGE 大家都會接收到既 之不過.....小女子不才 查實真係唔識點回應嘛~ 仲有另一條THREAD 有DISCUSS 果晚既事 SO....
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:515019d22b="turbowing"]二百多人看過也沒有一位朋友回應(包括6位委員會成員),實在令我心淡了...................

[/quote]
o係另一個POST討論過﹐所以冇再重覆。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

其實我好驚...好擔心大家對業委會及各委員,尤其係作為委員既網友)有過份或太高期望。我認為業委會不過係令業主門多一個比較正式0既channel同管理公司溝通。就算唔係業委會會員,各業主門都有權[繼續]個別自行向管理處或有關政府部門反影或投訴。好似有多熱心0既網友,如G-xxx(唔知佢介唔介意提佢嗰名, sorry!)佢雖然唔係業委會委員,但現在仍然為大家努力。

我個人認為業委會同埋其委員0既工作都係屬義務性質,並唔係咩權力機構。大部份鄰居都有正職、有家庭承擔。坦白講,我係一個小女人,我當我老公係用工餘時間為我倆0既家園嘗試做點事,並唔係咩偉大使命。做義務0既嘢,只要係付出真心,好難話用做得好定做得唔好去衡量。當然如果認為做得唔稱職,可以反對,唔認同......大家住响同一屋簷下,理所當然大家都應該共同付出努力建設美好家園。大家都希望有言論自由,响呢個網站對某些留言回應與否又或是否有分化味道,實在見人見智。相信大家都唔會太在意唔熟識呢個website0既鄰居點諗〔部份〕網友又或所謂0既小圏子,亦好難刻意要人認同或點點點,而相熟0既網友亦唔會因此刻意淢少聚會或見面。因為緣份呢傢嘢係好難講...

q. :wink:

(p.s.我只係想盡量輕鬆啲去面對everything,而唔係要其他人點點點。我都管唔掂我老公,叫極佢唔好”沖”動去選,點知因為三分鐘0既熱血攪倒大家.....
永遠愛著您 :em21: [/code]

既來之﹐則安之。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

其實 有很多長輩都會誤解了委員會會員有很大權力.
所以當日在選會員時 一聽到係網友 便有很大反應....很難解釋到佢地會明既...

平常心面對他們吧..
===