藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8755|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

結婚展後 [複製鏈接]

上星期六去過結婚展...發覺已經有好多酒店/樓.... 滿晒 先前仲以為預一年時間預備差不多點知...... : 下年仲要係盲年...乜都可以咁full架.....
因為原先都係諗住下年年尾結婚所以而家要再遲多2-3個月都冇所謂...
咁就有多d時間儲$$$ ...  :mrgreen:

Re: 結婚展後

[quote:fb27e4f409="Mr. & Mrs. FireFire"]上星期六去過結婚展...發覺已經有好多酒店/樓.... 滿晒 先前仲以為預一年時間預備差不多點知...... : 下年仲要係盲年...乜都可以咁full架.....
因為原先都係諗住下年年尾結婚所以而家要再遲多2-3個月都冇所謂...
咁就有多d時間儲$$$ ...  :mrgreen:[/quote]

你有冇咩指定要求,如min 抬數、地區或地點、Burget、日期,睇下幫唔幫到你! :wink:    我都有D朋友係酒店做。
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

今年係好年 好多酒店酒樓都full左 我今年年頭book 都好難book到
所以我諗上年打算結婚d人要等到今年至擺酒掛

[quote:ad73fc1d43="grassman"]

你有冇咩指定要求,如min 抬數、地區或地點、Burget、日期,睇下幫唔幫到你! :wink:    我都有D朋友係酒店做。[/quote]
thx~~~~grassman...
之後都擇左啦.....但就要去到06年初... :

[quote:3803c9e680="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:3803c9e680="grassman"]

你有冇咩指定要求,如min 抬數、地區或地點、Burget、日期,睇下幫唔幫到你! :wink:    我都有D朋友係酒店做。[/quote]
之後都擇左啦.....但就要去到06年初... :[/quote]

嘩要咁耐o架.
重有咩要注意o架.

[quote:0c50f241c3="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:0c50f241c3="grassman"]

之後都擇左啦.....但就要去到06年初... :[/quote]

你係咪酒店擺,記著sign contact之前firm哂所有offer,寫落contact到,因之後冇人會采你(新要求),要求要主動提出。 :x

[quote:8dd21727f3="Billy"]嘩要咁耐o架.
重有咩要注意o架.[/quote]
酒水...椅套...包場.......etc  :!:

[quote:8dd21727f3="grassman"]你係咪酒店擺,記著sign contact之前firm哂所有offer,寫落contact到,因之後冇人會采你(新要求),要求要主動提出。 :x[/quote]

grassman想問一問你老婆知唔知06年2月有乜野好日子...

嘩﹐火火﹐乜你o地搞晒啦﹐果然有planning呀!
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:38ed145a7b="bikbark"]嘩﹐火火﹐乜你o地搞晒啦﹐果然有planning呀![/quote]
其實只係搞左酒家....映相果d仲未搞...

[quote:6c612e99dc="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:6c612e99dc="Billy"]嘩要咁耐o架.
重有咩要注意o架.[/quote]
酒水...椅套...包場.......etc  :!:[/quote]

仲有泊車位、泊車時數、生果盤、交場時間…  呢D都係可Bargan既地方!

[quote:6c612e99dc="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:6c612e99dc="grassman"]你係咪酒店擺,記著sign contact之前firm哂所有offer,寫落contact到,因之後冇人會采你(新要求),要求要主動提出。 :x[/quote]

grassman想問一問你老婆知唔知06年2月有乜野好日子...[/quote]

你咪book o左酒席law!  Mud 仲未定日子咩?  
2月有好多選擇,Date 4 7 10 11 16 22 23 25 28。   4 11 25就係星期六黎!

[quote:6c612e99dc="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:6c612e99dc="bikbark"]嘩﹐火火﹐乜你o地搞晒啦﹐果然有planning呀![/quote]
其實只係搞左酒家....映相果d仲未搞... [/quote]

多提一聲,因為2005是盲年,好多人都等2006,所以2006年2月(農曆一月)勁多人結婚! 因此如果你準備影相的話,請注意: 1)會拍外景的,最遲在9月中,天氣開始轉涼,會舒服D!  而且外景拍攝易受天氣影響,可能要改期數次才完成。   2)只拍studio的,最好在7、8月,多D時間睇相同執漏。 因為大部分人都集中10、11、12月影相,影樓勁忙,Quality同Lead Time都冇咁容易控制!