藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11229|回復: 58
打印 上一主題 下一主題

我屋企個廁所仲係好臭....... =( [複製鏈接]

已經封左馬桶後面個窿位都唔知D渠味响邊度黎....... :em13:  :em13:

我發現的味來自廁所水.

Re: 我屋企個廁所仲係好臭....... =(

[quote:6c6dba7222="coco110"]已經封左馬桶後面個窿位都唔知D渠味响邊度黎....... :em13:  :em13:[/quote]

曾經有 "科文" 講過,可能係因為馬桶隔離嗰個去水位,好耐無入水所引致。

試下到 D 水過去試試啦!

試過之後,有好消息就告訴大家啦!

我已經試了好多次,把水倒進去水位,但還有嗅味。會否有沙士的危險?有無人有解決辦法…

Re: 我屋企個廁所仲係好臭....... =(

[quote:0f9bcb6538="Jeffrey & Shirley"][quote:0f9bcb6538="coco110"]已經封左馬桶後面個窿位都唔知D渠味响邊度黎....... :em13:  :em13:[/quote]

曾經有 "科文" 講過,可能係因為馬桶隔離嗰個去水位,好耐無入水所引致。

試下到 D 水過去試試啦!

試過之後,有好消息就告訴大家啦![/quote]

我之前已經倒左水入去但係仍然間中有味....我有時都發覺係馬桶水..但係有時又覺得唔係. .真係好鬼煩.. 你地個廁所有無味?

我試過用大量玻璃膠(大半支)去封左馬桶後面D邊位(唔係窿位). 之後嗅味冇晒. 會唔會係你封唔晒D邊位呀?

我都有呢個問題,而且重發現廁所水好黃,如果唔成日清洗廁所好易會有漬 :em18:

[quote:b1b619d7e3="kam1100"]我試過用大量玻璃膠(大半支)去封左馬桶後面D邊位(唔係窿位). 之後嗅味冇晒. 會唔會係你封唔晒D邊位呀?[/quote]

你意思係指馬桶同地磗之間D邊位??好. .等我依家去試下!唔該.

[quote:e5431dbdc6="kam1100"]我試過用大量玻璃膠(大半支)去封左馬桶後面D邊位(唔係窿位). 之後嗅味冇晒. 會唔會係你封唔晒D邊位呀?[/quote]

你意思係指馬桶同地磗之間D邊位??好. .等我依家去試下!唔該.

[quote:b69382defb="kam1100"]我試過用大量玻璃膠(大半支)去封左馬桶後面D邊位(唔係窿位). 之後嗅味冇晒. 會唔會係你封唔晒D邊位呀?[/quote]

封左條邊真係無晒臭味丫~~~~~~~~~~~~~ thank you! :em21: