藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2157|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

鮮風系統的疑問? [複製鏈接]

不知到大家還記得 和黃在第一次的回信中提到鮮風系統:
1. 由於鮮風提供的空氣比室外溫度低2度 如果關閉窗門 室內溫度將比室外低2度. 實際上 每一次入單位都感覺到比室外悶熱. 好似鮮風系統並未運作
但管理處 稱T5鮮風系統早已開放. Emmm.. 鮮風系統的運作可能又有問題??????
2. 鮮風空氣流量為每戶每秒20公斤 但我只能感覺到十分微弱氣流. 相信沒有每秒20公斤!!!! 但苦於沒有風量計量度以考正.

由此可見鮮風系統可能又有問題!! 不知各位街坊有何高見?

liuh  

P.S. 原來鮮風機設於每座(最底)L1 收樓前誤以為是商場或停車場的通風系統.據昨日觀察 T2 T3 T5鮮風機發出噪音 可能是運作的證據. 而T1 T6鮮風機完全沒有啟動.

次次去我都唔記得留意有定無. :? ......下次一定要.

T3 開左架啦.... 我都唔覺有喎.

昨日伸手去風口都 feel 唔到有喎.

我都唔覺得有唔同............鮮風系統.........做樣o者..............

我又唔記得左check :?  不過我信你地多過信佢地.睇黎又想昆我地.. :shock:

但上次有個執漏部人話鮮風系统漗未啟動因耗電量很高為咗業主利益理由會等到大部份人搬入去先正式運作