藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 我是誰
打印 上一主題 下一主題

唔睇尤自可,一睇把幾火 [複製鏈接]

wychan....  好!

Thanks everyone to share your time to concern my CASE. I don't want to separate our RC owner as 2 parties. We should group our power together right? Actually I believe Mr Lam (Management Group) willing to help my CASE and I will give him time to do it.

My own question here is there why we should spend time and money to do this kinds of defects?
>我地係真金白銀比咗百幾萬買樓,重要供多廿幾年,欠落銀行一身債,買個修修補補多多是非嘅單位,宜家叫和黃幫我地執漏,又要好似乞兒一樣求佢地。
我真係想知我地可以點,我只係想要一間滿意嘅單位,同要求佢做到買摟時售樓書上的野。我D要求係唔係好過份?

i'm really so tried on my RC flat too. Why we can't have a 滿意嘅單位 when we get our flat? When you buy a T-Shirt on Shop you can get return or refund if the $xx T-Shirt quality is no good. But we don't have this right when we buy a $1xxxxxx new flat. Why???

我覺得唔係攪唔攪大的問題因為我地小市民冇途徑可以去申訴.
我地亦發表左我地的意願但係卻得不到滿意的結果
只有向其他方面要求幫助.
我地一生最重要投資買樓係其中一樣.
就算買件衫都會check清楚有冇問題更何況是幾百萬的樓.
佢地交一層冇問的樓俾我地是應該.

我地需要向有關媒介尋求協助
長此下去唔知等到何年何月.
另外我好擔心交通問題同買樓時講的完全不同
因為我自己住青衣所以明白按佢地提供的交通配套.
一定非常唔方便.

最後爭取唔代表會變戰場
香港人去遊行都唔有第一滴血發生
因為我地係有知識份子.
我相信藍澄灣的業住都係一樣.

用和平方法去向有關方面尋求幫助.
向報介傳媒電台區議員......

I AM SO SORRY
I DONT THINK SO!!!!!!!!!!

如果去到傳媒 律師咁. 請唔再平和架啦~

要記住 我地而家唔係驚左佢. 只係要求快d 做好d 野. 同做得好d

唔係投訴就有用架. 而家咁多戶人 個個都想快架啦. 係要体諒下架啦.

我覺得而家paul Y 根本就唔夠人做執漏. 幾個師傅做千幾戶 我係師傅都人做到發肥氣啦~  係咪應該直接問佢. 佢幾時可以加人做好佢?

其實而家最大問題係執漏D人手唔夠 加上D工人唔pro 以致進度緩慢 由於話事的始終係和黃 管理處只不過是磨心 所以我們何不直接跟和黃對話 強烈要求他們增加專業的執漏工人 並需在deadline前完成執漏 如果和黃不答允 我們才行最後一步向媒介尋求協助.
Rambler Crest Soccer Club

[quote:09a81e1b3d="Eddy Lam"]其實而家最大問題係執漏D人手唔夠 加上D工人唔pro 以致進度緩慢 由於話事的始終係和黃 管理處只不過是磨心 所以我們何不直接跟和黃對話 強烈要求他們增加專業的執漏工人 並需在deadline前完成執漏 如果和黃不答允 我們才行最後一步向媒介尋求協助.[/quote]agree

我都好讚成叫壹傳媒來報導. :em10:

如果唔比小小壓力佢地真係當我地班業主係(羊生/羊太)我絕對贊成比壓力佢地如果唔係下年都未執完漏.

我地一直都明白係要花時間
慢工出細貨的話當然冇問題啦
但係執完之後完全不知所謂
咁係叫佢執離做咩野
不如話係折屋好過

佢地公司人手唔夠係唔係我地業主的錯呀
唔夠人未加人lor唔好講咩唔夠人手

我地冇投訴過咩有結果有改善咩冇
我估大家真係好辛苦每日都為層樓煩.
精神壓力都好大.

希望大家都努力爭取