藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5815|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

集體不交管理費 !! [複製鏈接]

我們應該一起投訴 集體不交管理費 直致 no defects.
我們每人都要打電話上去 2128 7500 找 負責藍澄灣的經理 理論.  :twisted:
仲有 何解 管理費 包 上網費 竟然不包 會所(Clus House) 費 (另收HK$150)?????
應該是包 會所不包 上網費 才對......D 婆婆會上網嗎? 個個都鍾意 和記 寬頻嗎? :em10:

寬頻要成HK$1xx 管理費應該每呎 HK$1.1 la... why HK$ 1.3 ?  :?:

有沒有人同我一樣...打了電話上去?

** 這個是和黃的公司電話.

loklok...
你頭先打比佢地經理
請問佢地點講呀....
方便透露下嗎
永遠愛著您 :em21: [/code]

公式答案....叫我問管理處 他們係到推來推去......
話無人投訴過.....又話會同管理處相量下.......

即是點我.....
我相信要各單位都要打電話上去投訴下 煩下佢地.  :em10:

要集體力量先得架 !!   :em13:  :em13:  :em13:

[quote:1d6e81251d="loklok"]公式答案....叫我問管理處 他們係到推來推去......
話無人投訴過.....又話會同管理處相量下.......

即是點我.....
我相信要各單位都要打電話上去投訴下 煩下佢地.  :em10:

要集體力量先得架 !!   :em13:  :em13:  :em13:[/quote]我地支持投訴 :em13:

我都想打去投訴 但怕打完後 佢地blacklist我個單位 特登做衰d咪仲麻煩
而且咁多個單位要執漏 都係比少少時間佢地啦

會所交月費? 佢真係痴肺... 對呢間野真係好失望 !!
會所六大空間 咪得過空字 乜都冇 ! 仲要俾錢 不知所謂 :em18:
加埋 $150 月費要交成 $1.5 的管理費但乜設施都冇. 呢個係乜野世界 !!!  :?:  :!:
有時心淡 不如賣左佢好過  :|
:D :D :D

呢個問題除左 defect 外 其實都有關個會費問題
我們身為業主 為什麼玩屋苑內的設施要比會費
就算係比 都係玩果時先比 咁至合理嘛
我agree complain

乜依家唔係玩先比錢咩?
我聽講泳池係每次入場比錢的............

除左每次玩要比 $
好似另外要交會費呀...