藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1934|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

收樓啦! [複製鏈接]

昨天 我哋終於收樓啦! 雖然好開心   但發現好多問題.
最基本就係同好多人一樣 厠所冼手盆下面嚴重漏水 地台唔夠斜去唔到水
最慘係俾我哋發現到間房部冷氣機漏水 整到幅牆有水印 還有大門安得唔好
側邊有條大隙 還有很多很多問題 :em01:  唉!

Re: 收樓啦!

[quote:05d9534d62="L&J"]昨天 我終於收樓啦! 雖然好開心   但發現好多問題.
最基本就係同好多人一樣 所冼手盆下面嚴重漏水 地台唔夠斜去唔到水
最慘係俾我發現到間房部冷氣機漏水 整到幅牆有水印 還有大門安得唔好
側邊有條大隙 還有很多很多問題 :em01:  唉! [/quote]

唔緊要啦~我地大部份人都係咁....慢慢黎啦~ 有得收樓總算好過無得收丫~
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

真係有咁多問題唉! :em05:

Re: 收樓啦!

[quote:93e22982a7="L&J"]昨天 我終於收樓啦! 雖然好開心   但發現好多問題.
最基本就係同好多人一樣 所冼手盆下面嚴重漏水 地台唔夠斜去唔到水
最慘係俾我發現到間房部冷氣機漏水 整到幅牆有水印 還有大門安得唔好
側邊有條大隙 還有很多很多問題 :em01:  唉! [/quote]

我今都剛剛收了數 我個所冼盆無漏水 所地台都okay 慢慢地去水. 不過就發現有不少的空心磚  :evil: . ( 真係唔少 最少有十幾片. 好彩所和房的地磚就無空心   )

都唔知list唔list D空心磚係Defect都好. 睇來佢地唔係好想改地磚或木板 ....
大眼