藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4025|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

家居固網電話 [複製鏈接]

大家可能要申請家居固網電話的話,和記已經有得申請了 :em04: 。

而且網站已經列出我地屋宛 :idea: ,到以下網頁睇睇:

http://ecare.hgc.com.hk/ics/jsp/ServCoverage.jsp?submit_type=search&cust_district=&cust_lang=chi&building_name=&building_name_chin=&refresh=&result=&cust_region=NT&cust_estate=RAMBLER+CREST&cust_street=TSING+YI+RD

但致電查詢過,只有3165字頭號碼可選擇,而且後面四個號碼都不太好。 :em16:

如:
等等...(以上已是比較好了!)

大家有需要就打1220 "和記熱線" 查詢下啦 :wink: !

請問我們(藍澄灣)居民有沒有優惠月費架?
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

Re: 家居固網電話

易死易死咁...  :em05:

[quote:2852cb7854="Kiliyan"]請問我們(藍澄灣)居民有沒有優惠月費架?[/quote]

服務員說:新電話號碼有安裝費回贈 $475.00 分12個月(11x$40+1x$35)

這已是他所說:給藍澄灣業主的優惠了。 :!:

我剛剛問過如果係舊有電話帶過黎的話價錢係:

頭9個月48 (未包其他如call waiting caller display 同埋 call divert要就要加多$20)
後9個月78

唔好意思呢個係每個月既價錢....... :mrgreen:

我剛剛問過如果係舊有電話帶過黎的話價錢係:

頭9個月48 (未包其他如call waiting caller display 同埋 call divert要就要加多$20)
後9個月78

and how much for thereafter??

31652646<----我鍾意呢個 因為尾4個號碼同我而家堅企既一樣! 嘩哈哈哈  :em11:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

其實我覺得用手電可能仲方便............

[quote:afc7635823="Mr. & Mrs. FireFire"]其實我覺得用手電可能仲方便............ [/quote]

Yes I agree :em11: 禁煩又要記多個號碼不如用番mobile :roll: but我想問 "固網"同我依家用緊csl "可send message電話"有咩唔同呢 :?: 就噤睇好似月費平過csl d月費喎 ops: but和記會唔差d :?:  ops:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11: