藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4608|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

塞廁所 [複製鏈接]

廁所塞左2日,一路懷疑係自己唔小心,跌左個蓋落去,點沖點泵都無用,落去搵街招,CALL左個通渠師傅上黎,佢話收$350,用支通渠彈弓,搞左半個鐘搞唔掂,就話再去攞器材,點知一去不返,唯有打去管理處,有位OFFICER(好似姓冼)覆我,帶埋工程部黎睇,工程部PUMP左2下,例牌叫我自己搵人整,預左呢個答案,唯有叫管理處位冼生幫幫手,睇下有無可以幫我搵到其它師傅,冼生好好人,幾分鐘後就覆我,後來我同師傅直接對話,係美景水電果間鋪頭,應成半個鐘後到,3個師傅推一大堆工具黎,即刻有番D曙光,結論都係要拆開個廁所,終於搵番個 (蓋),再發現座廁有輕微漏水,加錢換埋坐廁入面SET嘢,成個過程唔駛一個鐘,快靚正呀,而家沖廁水又夠勁,感激感激!

第一個師傳咁既,佢有無收錢呀?
ANYWAY,祝路路暢通!
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

第一個師傅叫甚麼?讓大家警惕下.
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

只記得佢有個牌係美景馬路邊,個樣似藝人岑健X咁既樣,佢一路整時電話係咁嚮,接好多ORDER,又開鎖又整門咁,仲叫我幫手MARK底邊座幾樓添,或者星期日佢大把生意做唔切,都唔得閒搞我呢D,雖然佢無收錢,但唔番黎都補個電話嘛,等我可以即刻再搵第2個師傅,白白浪費我一日時間喎,經過今次,明白到屋企任何一樣嘢都好重要,大家要鍚住用呀!

師傅原來姓周架

加錢換埋坐廁入面SET嘢,沖廁水勁左,有無減少廁所易塞的情況?
個坐廁多少少廁紙就好易塞,想知有無方法可改善.

用手摸過,個廁所本身去水位..好窄,鴨嘴咁..扁既,真係大舊D廁紙都好易塞,搞到我唔敢買D靚質地既廁紙,質地越好即係越un,唔易爛,咁咪塞囉,或者要換座廁先有幫助...