藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 16900|回復: 62
打印 上一主題 下一主題

有無兩房單位由兩部冷氣(室外機)改為裝三部架? [複製鏈接]

唔知夠唔夠位裝

可以呀,你是不是要裝多一部冷氣機呀,可以裝一部一拖二的冷氣機,再裝一部一拖一冷氣機就沒問題.
就可以兩部冷氣(室外機)拖三部室內機,實際情況要搵冷氣師父上門實際睇位作準.歡迎華興冷氣致電:34890078 胡先生

我既意思係想裝3部都係一拖一,你有無做過呀?

周日我會搵師父上來實際睇環境先知道裝唔裝到.

請問G單位換新冷氣係一拖三定一拖二及一拖一呢,我打去管理處話一拖三?

G單位原本係一拖三, 我將會五月頭換冷氣, 換大金全部一拖一! 師傅話夠位放! 要兩萬幾蚊!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

Hi rstfung,可否介紹一下我都決定要換晒佢,另管理處批準嗎?

G單位原本係一拖三, 我將會五月頭換冷氣, 換大金全部一拖一! 師傅話夠位放! 要兩萬幾蚊! ...
rstfung 發表於 2012-4-3 23:21

rstfung 請問冷氣d喉係唔係重新裝?如果係咁係唔係走暗位~要唔要拆牆...?
我都請想問你搵邊個CF...我都想裝過..... thx

因為之前漏雪種, 所以要換晒D喉! 師傅話要鋸穿細房窗台上面塊木板牆換喉, 做完還原返塊板, 不過唔包油油, 因為佢油得唔靚wor! 要自己搵人油返D油. 費用全包, 連工包機包搭棚. 大金全部一拖一, 1匹+1匹+2匹共三部. 原本想要冷暖機, 但佢話RC放唔落. 要做兩日工程, 師傅會幫我入紙去管理處. 我幫襯嘅係李師傅, 樓下座頭有佢咭片.
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

Tks rstfung info,可否提供tel 因未搬入來