藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4979|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

5樓平台地磚終於都改啦~~~ [複製鏈接]

上兩星期打左幾次去投訴,5樓平台地磚甩完又甩,提議佢改一改物料,同分流張D大型旅遊巴重型車輛按排返係停車場出入,吾駛等D地磚甩完又甩,甩完又有排先有人整,呢兩日有D動作,挖開晒D地,希望整得好好睇睇啦....

業主會個邊開會我都提議左加強宣傳,吾知會吾會有人做!大家留意下了

多謝你為我地爭取權益
辛苦晒

感激 ! 業主會下次開會一定出席支持 !

感激 ! 業主會下次開會一定出席支持 !
xomama104 發表於 2010-11-4 09:59

我都未知佢幾時開,再吾做好D宣傳,最後又係流會收場,我所知已經有好幾次係咁...

回復 4# sjacky
今天有小業主致電(Tel:24971960)民政事務處青衣分處,向負責本區的林小姐查詢。
之後林小姐又向藍澄灣管理處了解過:

原來「業主委員會」在昨天(11月3日)已經開過會了我們卻蒙在鼓裡!

管理處稱:“大約隔兩個會開一次會,每次都會提前七天,在各座的大堂貼出通知........”
不知各位又有冇睇到?

回復  sjacky
今天有小業主致電(Tel:24971960)民政事務處青衣分處,向負責本區的林小姐查詢。
之後林小姐 ...
大民 發表於 2010-11-4 16:13

有!當日仲有 "看更" 叫我地去。^^
而且早一兩天已經在大堂見到告示(因為有時等 Lift 我都會望望)。

.....頂...又係咁....大堂告示有鬼用咩...又多又亂,回家一刻邊有咁多時間睇邊D新邊D舊,過左好耐個D佢又吾會拿走....唉...我都係冇眼睇.........

sJacky也不必氣餒,今後留意大堂的告示就是了。

請其他要爭取權益的小業主,當有開「業委會」的消息,就在此告訴大家,並準時出席。

此事再次証明,現在的「業委會」,就是和黃管理公司的扯線公仔!

曾幾何時, 我記得開會張通告會痴個copy喺lift入面, 而家冇痴好耐啦...可能就係怕多人知開會, 怕D業主要求多? 問題多 ?

吓, 閞左..... 其實, 我想問業委會主席係邊個選架 ? 任期有幾長呀  ? 而家業委會好似好黑箱作業, 閞會資料冇宣傳, 小業主唔知幾時開會, 根本好似少撮人決定哂大廈所有事....