藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4300|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

業主會是廢柴,管理公司得過且過,管理差劣! [複製鏈接]

業主會是廢柴,管理公司得過且過,管理差劣!
現將本討論區有關意見及投訴集中一起,以便各業主、會員參閱。

suttle bus 要爭取到,其實都幾難,問管理處話係政府吾批,不過佢地冇做野得個講字呢個真係FEEL 到LAW,如果有業主立案法團我諗好多野都會好D,而家太多野冇人跟進,管理處都吾做野,又冇人換鬼左佢。
EG.:
1. 會所設施壞左話招標等人整成世吾見人
2. 泳池話加燈得個講字,
3. LOCKER 話CUT 就CUT
4. 商場管理不善,D位租晒俾同一間公司賣大陸野,一個商場都已經有三間佢的店....
5. 平台磚爆晒冇人理,整完又整又吾諗諗改一改D車駛入,早上D大巴其實應該安排係停車場,做乜係平台出現....又大又重整爆晒D地磚,同埋都危險啦地方窄,有咁多小朋友出入。
6. 話安DISPLAY 係各大廈....最後又係吾見有人搞
7. 樓同樓之間話加蓋.....之前話有個居民大會睇DESIGN ....又去左邊...吾通我個日出左街...定係佢跟本冇,定係冇人到取消左....不過佢跟本冇通知,有鬼知...

sjacky 發表於 2010-6-8 17:41  

做GYM係會所唯一既項目咁濟..D機10部壞左5部,永遠貼張紙係維修中,都唔知會所搞咩鬼,維修都慢過人,有次入會丫,Reception講明..d機剩番小小,問我介唔介意,有可能D機都5-6年貨仔,都係輪流咁壞,會所又唔捨得換,越唔捨得換咪越無人join囉,連join開既都被迫唔再join..得不償失

Chiuchiumuimui發表於 2010-3-31 12:02

呢個問題, 最好直接打落去管理處問經理GARY啦..31651500, 佢會當你係好好朋友咁兜一大個圈答你GA, 不過要有時間先好打落去喎, 仲有呀有心理準備問完等於冇問, 叫你比D時間佢...到你搬佢都可能仲未解決GA..HAHA

我係小忌廉 發表於 2010-6-7 23:47
CLUB HOUSE都無野玩, 個兒童遊戲室, D玩具又舊又難, 屋企D玩具仲多過佢, 俾左一次$入會之後, 都無再續會費了

sinyee_829 發表於 2010-6-8 17:41

做GYM係會所唯一既項目咁濟..D機10部壞左5部,永遠貼張紙係維修中,都唔知會所搞咩鬼,維修都慢過人,有次入會丫,Reception講明..d機剩番小小,問我介唔介意,有可能D機都5-6年貨仔,都係輪流咁壞,會所又唔捨得換,越唔捨得換咪越無人join囉,連join開既都被迫唔再join..得不償失

總之和黃管理處,成班都唔夠班!!!!!!!!!!!
之前我住海欣花園,人地管理就非常好呀,
我哋RC樓價升得咁慢,唔多唔少都係管理公司有問題

“和黃”是管理公司的老闆,當然將大老闆的利益放在首位,對小業主自然是“話之你”.........

“業主會”本來可以代表小業主監督管理公司,可惜患上先天不足,變成傀儡

Billy 發表於 2010-4-12 10:40  

好多野都得個講字.
到我搬走左半年以上都得個講字.
真正"議而不決,決而不行".
得個"拖"字.

unicorn  發表於 2010-8-11 11:09

村巴3年又3年

十年都黎緊頭啦
我地幾時搞個1000戶遊行?