藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1774|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

to: 有渣車的鄰居 [複製鏈接]

相信大家如果有泊車在籃澄灣停車場, 或者泊在爛地停車場, 都會發現我地一渣車出青衣路(回旋處前), 或者渣車由青衣路返藍澄灣, 就會見到路上有一大堆積水分佈來回4條行車線, 其積水是由分隔行車路中的花槽流出! 呢個問題已經出現o左一段日子, 積水不但令到已洗淨的車變得污租, 更會使到有車輛會因避開積水, 而突然減慢或轉線, 造成危險!! 本人已send e mail 到康民署反映, 並得到有關回覆, 他們已派人改善. 本人今日駕車出街, 果然已經唔再見有積水! 真係車主的喜訊!!

花槽果d死人水......次次行過都要收油....

洗完車就更加要慢過.....
jason 我都打過上1823 講過....不過真係唔該哂你

唔使唔該....因為我都係受害者, 我架仲係淺色車, 一經過o的積水就死梗!!

唔使唔該....因為我都係受害者, 我架仲係淺色車, 一經過o的積水就死梗!!
tsui_jason 發表於 2010-7-19 17:04

今日再經過....發覺冇水流出黎啦.....
真係要多幾個人投訴下先得既!!!
我深色車呀.....不過d 泥水真係好毒!!!!有次打完"立"就彈到成條中君都係!!!