藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5986|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

面對酒店嘎 煩擾嗎? [複製鏈接]

我發現   好過分, D大陸客成日半夜3點  4點係度嘈   
有次仲過分   4點係走廊做運動   拍手  又大叫   又相機閃光燈  
投訴超多次   無用-.-    酒店個經理居然不耐煩  cut我電話-.-
如果我報警   有無人同我做證?   大家有無甘嘎煩擾阿?
仲有阿   我地樓下保安做咩用嘎    睇人衣著放人入屋嘎?  
d出入證根本就系用出入1樓用嘎?   我見好多次大陸人跟住入喔?  
交保安費  交把鬼阿?   
大家有無興趣係黎緊業主大會   一切提出更改下D出入管理阿?

When will have 業主大會?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

呢個係好難改變的事實~ (藍澄灣之所有樓價唔升,事必有因....)
又分享下我的經歷 - 昨晚我係百佳,就比人"輕薄"了.......
我喳住袋麵包和冷凍的東西,排緊隊比錢走人,有個"大佬"用普通話好唔客氣問我哪裡取,我見佢咁無禮貌,真係唔想答,第一下我係詐聽唔到,佢重係咁唉,我唯有指著某方向說,"在那邊找吧"
跟住另一個男人直情想囉我手上那袋麵包,重用手噤,我真係好想唉~
以後,大家8-9pm,No呀,應該係晚上8pm後,千奇米落商場,簡直係人間煉獄~
原居民2004~2013

我有時真係想出手打人   
我有次排隊俾錢   成班人走上黎  推開我  推左我出隊   跟住我火都黎  推番佢地喇  
呢個時候   班人居然問我做咩推佢  仲話我無禮貌   
講番轉頭   有無人支持更改下D出入管理阿?

聽到vivian同love1234個case都好慶!
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

某個星期日早上5点左右、天都未光、突然聴都有把哀怨既声。。。"小晴~~~~"。
我以為我幻聴。点知5分鐘後、又"小晴~~~~小晴~~~~"。就甘、、、、断断続続約20分鐘。
好彩一早知対面多自由行、吾係真係俾佢嚇死。
唉~~~、点解佢地好似永遠覚得地球為自己轉、吾理其他人感受gah?

佢地令我好想打人  講爛口  
但係真係講番  支持更改下大廈出入管理  
就希望用出入卡出去   5好俾D管理差落去

係啦
我都試過凌晨 4 點幾 5 點見到成大班(冇 10 個都有 8 個)自由行o係酒店走廊聚集
要去買金飾 / 電子產品 / 奶粉都冇理由咁早啦,d 舖頭都未開門
可能佢地想去金紫荊廣場睇升旗儀式掛  @@"

至於樓下看更,有時又唔怪得佢地o既,係 d 自由行跟住我地 d 住客入
我見 d 看更都會出聲叫番佢地出去o既 ......

一於賣支勁D既氣槍,一槍打爆佢,大快人心

9# frankiesuen
你地組隊秘密部隊, 我負責Sniper Backup