藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3981|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

改建rc以適合出租 [複製鏈接]

現在我自己覺得rc有如下問題
1. 個厠所柜/木台用"借渣木"
如果入水好易爛
2. 個kitchen柜/木台 係用"借渣木"
如果入水好易爛, 特別係個kitchen的水喉係hidden pile within 個kitchen柜/木台
3. toient bathtub, wash hand sink, kitchen sink超易塞

大家有冇站友已經把rc出租?
有冇人熟悉用咩方法改裝可以較耐用?

thanks thanks thanks

個厠所真係好易塞,我都好想知有咩方法改善?

你講all c 戈個, 定係沖涼戈個?

你講all c 戈個, 定係沖涼戈個?
unicorn 發表於 2010-1-21 16:02

2個都係!!!

個馬筒成日all完c,沖果下先來塞,一多d紙就塞!跟住就要pump,好核凸!
有冇方法改善?

分段出"貨"(沖廁),就可以摧吉避凶 (塞廁)
浴江無得救,等佢自己慢慢滲走......
原居民2004~2013

I'm always wonder why I do not have you guys problem.   My toilet has never "surk" before.  My bathtub may have little bit "surk" after few months.  But after clean the outlet, the problem will be solved.
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

online.eric 發表於 2010-1-21 14:18

有辦法改善阿   買飛魚通渠水就OK喇   2個星期整一次    下面日本城有得買啊   
一次倒4份1   跟住等番段時間  先衝水  15分鐘到喇

5# online.eric

我短短半年、已発生3次。。。。。

換左個坐厠, 同轉左個企缸啦, 我自搬入來已換左, 都未過發生上述問題