藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4815|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

HELP [複製鏈接]

HELP
我屋企有好多黑色既野走黍走去, 又會 FLY, 唔知係我屋企專有,
定係 RC 其他單位都有, 大家話比我知係乜黍架喇 :em18:

我地2 口子 yesterday 就見到超過 10 隻野係屋企, 我真係好驚呀
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我住A單位,從未見個

我都未見過~

好得人驚呀 :em07:

OH NO
咁咪即係我屋企專有??
點解呀... 我又唔 cooking, 點解會有 bugs 架

仲有, 我有放相架, 點解唔見左張相既....

我都未見過, 我屋企就有D細細隻好鈍果D烏蠅仔, 一日見3-4隻咁啦, 我已經覺得好煩...但你果D ~~~ :em07:

呢隻應該係"角胸粉扁蟲"
睇吓啦...........

http://gaga.jes.mlc.edu.tw/new23/cp03_9.htm

http://www.baphiq.gov.tw/public/Attachment/841615222671.pdf

應該係响啲有碘粉質嘅食品到嚟..........
例如:米/麵/麥皮

記住一定要找出原頭,唔係就好煩.................

請問你地睇唔睇到相架?? 我要 login 后先見返張相既??
係咪正常架??
同埋, 有冇人知, 我點樣先可以 kill 晒 lee 班野, 我好驚呀,
一早起身又有 3 隻, 我都唔想殺生, 但我真係好驚呀

[quote:f08e934282="一家四口"]我都未見過, 我屋企就有D細細隻好鈍果D烏蠅仔, 一日見3-4隻咁啦, 我已經覺得好煩...但你果D ~~~ :em07:[/quote]

我地屋企都係咁...殺之不盡...
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

[quote:45a7588973="buku"]請問你地睇唔睇到相架?? 我要 login 后先見返張相既??
係咪正常架??
同埋, 有冇人知, 我點樣先可以 kill 晒 lee 班野, 我好驚呀,
一早起身又有 3 隻, 我都唔想殺生, 但我真係好驚呀[/quote]

1)冇錯,係要login咗先見到啲相嘅........

2)你一定冇可能殺死l哂佢咃,你一定要找出原頭,然後掉咗佢.........
都唔得嘅話,就要掉哂所有碘粉質嘅野,到冇再發現佢哋,
之後至買過啲新嘅,但係記住一定要用箱入起佢..........