藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1577|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

洗手間 - 光管 [複製鏈接]

請問咁多位,洗手間既光管 同 廚房既光管 係吾係吾同大細。 :em18:

而且洗手間既光管 好似好難配。 :dead:

吾知大家係咪都有相同情況呢? :?:

我已經冇理過佢地
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Re: 洗手間 - 光管

[quote:d37fa697d7="Jeffrey & Shirley"]請問咁多位,洗手間既光管 同 廚房既光管 係吾係吾同大細。 :em18:

吾知大家係咪都有相同情況呢? :?:[/quote]

你咁耐都冇換過?唔會掛!

1. 洗手間既光管 同 廚房既光管是大細不同的

2. 洗手間既光管在幾間附近的五金鋪/水電鋪都有,長青就已經有3間。
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:714d2a477a="grassman"][quote:714d2a477a="Jeffrey & Shirley"]請問咁多位,洗手間既光管 同 廚房既光管 係吾係吾同大細。 :em18:

你咁耐都冇換過?唔會掛!

1. 洗手間既光管 同 廚房既光管是大細不同的

2. 洗手間既光管在幾間附近的五金鋪/水電鋪都有,長青就已經有3間。[/quote]

其實好耐之前,洗手間既光管係換過一次,不過記得就係要搵左好耐先搵到。
尋日諗住落深水涉再搵,點知個老闆話支管已經係舊款,如果佢都無得賣,都好難會比我係附近搵到,佢建議成組換左佢。
最後,我簡番同廚房同類既光管,決定吾再比支洗手間光管支配,價錢都只係30蚊。
不過今晚先開工整,希望可以攪掂啦!

[quote:eb7415a710="Jeffrey & Shirley"]請問咁多位,洗手間既光管 同 廚房既光管 係吾係吾同大細。 :em18:

以廁所鏡面對上果條光管而言 因為佢原裝係 "T4"光管 香港好少用. 不過你可以改用相同長度 "T5"管 (較T4粗身). 買T5就易得多.
但係我次次都好很快 :twisted: 就燒一條管 :em08:  快到唔裝好過.  :dead:
Don\'t worry be happy!! ^_^

我隻佬次次都係0向美景間五金舖買0架!

葵涌廣場地下中銀對面有間小型五金鋪有售.....

手術成功! :
洗手間大放光明,哈哈!好野! :yeah: