藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7386|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

最新跟進06-08-2009爭取泳池加燈 & 晚間開放進度跟進 [複製鏈接]

最新消息!06-08-2009
暫時已知已經同業主會傾過,初步同意加裝燈,
另外都有了初步價錢約七位數字費用,
跟住可能會進行招標......
其他資料應該會遲下會有人公布,我有最新消息再通知大家!

"今天剛剛收到管理處工程部嗰電話,同我講返加燈進度,佢話初步做左評估
1) 約要加70幾支燈
2) 泳池電錶火牛吾夠電壓,要向中電申請加強個電壓
3) 要向食環處申請晚間開放牌照
4) 遲少少會向居民交代呢一個計劃,同咨詢大家意見

暫時所知係咁多,未來佢話再有跟進會通知我。
到時我再上來report啦,希望大家支持啦
如果真係成事,下一個計劃就係爭取停車場收費下調!  :em12:
當場希望管理處真係做到野啦,吾係我一定會想法換左佢!:em13: 而家so far 都見佢地有做到野,但吾知係咪得個講字就真了! "

gd !!!
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

Support !

停車場收費下調!!!!!!!!!!! :em13:  :em13:

支持!!!! 謝謝你呀!!! 努力爭取

Re: 爭取泳池加燈 & 晚間開放進度跟進

[quote:c27cd4adcd="sjacky"]今天剛剛收到管理處工程部嗰電話,同我講返加燈進度,佢話初步做左評估
1) 約要加70幾支燈
2) 泳池電錶火牛吾夠電壓,要向中電申請加強個電壓
3) 要向食環處申請晚間開放牌照
4) 遲少少會向居民交代呢一個計劃,同咨詢大家意見

到時我再上來report啦,希望大家支持啦
如果真係成事,下一個計劃就係爭取停車場收費下調!  :em12:
當場希望管理處真係做到野啦,吾係我一定會想法換左佢!:em13: 而家so far 都見佢地有做到野,但吾知係咪得個講字就真了![/quote]

RC個個好似你咁 我地既生活環境定必加倍進步  :yeah:

支持泳池晚間開放!

但呢句你唔好信十足!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

支持泳池晚間開放 x 2

停車場問題,已經問過……管業處無乜好既回覆

另外,6座樓下d有好多locker,係唔係以前租俾人果d?
點解管業處可以咁「善用」停車場?

叫佢俾番d租屋苑個基金or減管理費。

爭取泳池加燈 & 晚間開放進度跟進

唔知依家緊成點呢??
好想 night time 都可以游水
平時放工返到屋企都成 7 點幾啦