藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5249|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

二零零八年五月二日(星期五)晚上八時,藍澄灣會所舉行之業主大會 [複製鏈接]

此大會目的在於補選兩位藍澄灣業主委員會的委員;

根據零七年新版的建築物管理修訂條例(本港法例-第344章),出席率定義訂明如下︰
出席率係計單位數目,如果單位註冊有兩個業主名,一齊出席既話,都係計一個單位數目;
如果單位註冊有四個業主名,一齊出席既話,依然係計一個單位數目;
授權書都係同一道理 (L5 大堂個座頭有得拎,記住授權書要開會前廿四小時放到 5/F 入集箱),
如果邊個網友冇時間出席,請 PM 或者打電話俾 grassman 啦!  

根據管業處數字,單位數目是 1585,所以當晚最少要有 159 個單位的業主出席
(包括授權書單位數目),才能成效, 當晚八點前要到達會所,
因為登記業戶資料需時,而大會議程預訂八點開始,如等到三十分鐘後仍未足出席人數,便會做成流會;
所以敬希各位業主一定要擁躍參與及準時到達會所!如果流會,管業處會再訂一個日子舉行業主大會,直至成功為止!
不過都係o個句,RC 大家有份,可以的話,
親身出席支持下啦!
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

無時間又相我的話,就交俾我啦! :mrgreen:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:d00e354423="grassman"]無時間又相我的話,就交俾我啦! :mrgreen:[/quote]

我選擇入授權書去你信箱 一陣就去入 唔該晒

已經有兩個業主報名參選啦,記得今個禮拜五晚 o黎 支持呀!
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:c81c998ee7="一家四口"][quote:c81c998ee7="grassman"]無時間又相我的話,就交俾我啦! :mrgreen:[/quote]

我選擇入授權書去你信箱 一陣就去入 唔該晒 [/quote]

我都冇時間出席.

星期四放入草人信箱...
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

Yes sir!

各位鄰居,今天是業主大會!

各位鄰居,今天是業主大會!

小弟一月オ搬入,今晚第一次到業主大會,可惜流會........有點失望.....點解唔到又唔授權投票?

[quote:5cd90368ee="chitsui"]小弟一月オ搬入,今晚第一次到業主大會,可惜流會........有點失望.....點解唔到又唔授權投票?[/quote]

雖然都唔係第一次.
但係我都有d失望.

我覺得今次notice係最好一次.
只怪業主唔關心啦.... :cry:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]