藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5311|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

AM730 - RC樓盤報導 [複製鏈接]

噚日(Jan 11)份AM730有講RC樓盤 原來最近升番唔少...

http://www.am730.com.hk/old_issues_details.asp?id=20080111
Rambler Crest Soccer Club

唔怪之得近排d地產成日打黎問賣唔賣啦 :idea:

638 低層酒店景 銀行估價都過 200 萬  

真係升左好多,話200萬樓下的2房單位得番2間! :

藍澄灣200萬元以下物業「最後召集」

資深投資者把握機會 195萬元購連租約單位

中原地產藍澄灣分行經理彭少忠表示,青衣區藍澄灣樓齡新呎價卻低水,備受買家追捧。1月迄今已錄得約20宗成交,呎價亦不斷上升,令售價200萬以下放盤買少見少。日前一名投資者,不睇樓以195萬元藍澄灣連租約單位作長線投資,態度爽快,成功趕上「尾班車」。

藍澄灣6座低層A室,面積638呎,以195萬元連租約易手,呎造3056元。現租約已屆「生約期」,每月租金為7800元,若更新租約後,租金提高至9000元,租務回報率達5.5厘。買家為一名投資者,於青衣區已擁有數個物業,有感藍澄灣低水,租務回報高,故於該屋苑物色投資單位。一直集中約看200萬以下物業,見上述單位符合其要求,不睇樓便即時決定購入單位,態度爽快。

彭氏補充,不少原本開價200萬元之業主已表示反價,令現時藍澄灣僅餘2個放盤開價為200萬元以下。然而市場上不少買家仍搜尋200萬元以下之物業,以便減免釐印開支,故預料於本月下旬,藍澄灣200萬元以下單位將出現「零放盤」。

終於都有今日喇!  

(不過咁,有得睇,無得食,賣左呢樹,訓街咩,外邊咁貴,點追丫!!) :dead:
原居民2004~2013

[quote:59d4afcc7c="vivian"]終於都有今日喇!  

(不過咁,有得睇,無得食,賣左呢樹,訓街咩,外邊咁貴,點追丫!!) :dead:[/quote]

我以為你已經搬左添!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:46f43a6fbb="grassman"]我以為你已經搬左添![/quote]

點捨得呢庶~   

(風大雨大,搬得去邊丫!!  :dead: )

人之所以痛苦,在於追求錯誤的東西。

阿彌陀佛!

人之所以痛苦,在於追求錯誤的東西。

咁玄既~  :em18:

大師所指"錯誤的東西"係指 -----> 留戀呢庶 ?

定係 -----> 另覓"新歡" (new home) ? ops:

贈多你一句!

動即是不動,不動即是動,此乃不二法門!

樓價沒動,有動亦只是人心在動。菩提本無樹明鏡亦非台;本來無一物何處惹塵埃。