藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 24780|回復: 140
打印 上一主題 下一主題

--* 應吾應該開村巴? *-- [複製鏈接]

好高興見到業主會發出ge村巴問卷調查  o黎個係咨詢ge好開始  多謝業主會ge努力先!!

我有的意見想發表 希望大家多多指教.

首先點解我哋須要村巴呢? 可能因為
A) 青衣城小巴吾係點到點
B) 青衣城小巴班次吾夠密
C) 吾想同自由行共用

對於A 現時煩忙時間已經係點到點 非煩忙時間因客量不足繞道長康(多五分鐘車程) 並不過分. 如果客量充足小巴公司都吾肯繞道la.
對於B 如果班次不夠密係因為客量不足 自己開村巴加密班次 實際不合符經濟原則.
對於C 一向反對歧視 可要求酒店加強管理. 即始有村巴 自由行都可以亂上車ge 到時又係勞氣.

因此我吾覺得開村巴理據不足.

何況開村巴牽涉管理同津貼問題 如果一間專業ge小巴司都搞吾定條線 更何況管理處?? 其中屋苑ge村巴大多因偏遠而沒有小巴公司投標.

本人意見開村巴敝多於利 大家三思!

liuh

[quote:ab8697002a="dracula"][quote:ab8697002a="grassman"][quote:ab8697002a="dracula"]呢度係 "業主疑問與權益 " 版喎~  係 jess姐話事o架~
草人你今次死o緊喇~ 死喇死喇~~~[/quote]

版主可以比牌架咩? 我都係喎!伯爵,你都要死無全屍! :em17:[/quote]

比機會你講多次[/quote]

真係得個喎!  :shock:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:bab40ac325="grassman"][quote:bab40ac325="dracula"]呢度係 "業主疑問與權益 " 版喎~  係 jess姐話事o架~

版主可以比牌架咩? 我都係喎!伯爵,你都要死無全屍! :em17:[/quote]

比機會你講多次
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:724aabe182="dracula"]呢度係 "業主疑問與權益 " 版喎~  係 jess姐話事o架~

版主可以比牌架咩? 我都係喎!伯爵,你都要死無全屍! :em17:

呢度係 "業主疑問與權益 " 版喎~  係 jess姐話事o架~
草人你今次死o緊喇~ 死喇死喇~~~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:52fdee1438="dracula"][quote:52fdee1438="grassman"][quote:52fdee1438="dracula"][quote:52fdee1438="grassman"][quote:52fdee1438="dracula"][quote:52fdee1438="grassman"]你地又o黎! 唔好掛! :shock:[/quote]

唔好掛...掛住你....[/quote]

唔好掛...掛住你...你老豆...[/quote]

.....你老豆....豆沙包... 8)[/quote]

唔好掛...掛住你...你老豆...豆沙包...包青天... :yeah:[/quote]

我都係唔玩喇~ 陣間離題會收yellow card~ 我唔想~[/quote]

Saxx今日生日,邊鬼得閒理我地! 而且xx壽辰通常有特赦! :em12:

[quote:0001ff0b3c="Royhk"]你係唔係玩0野呀!!! 我又唔係話你你知道嗎?我唔係要知結果只係想知道問卷之後跟住會做什s?!!
你唔好係到羅架
你已唔只一次係咁既針對!!![/quote]

見到呢一句...我好驚!人家咁寫就冇問題?...

請網主/版主留意

q. 8)
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:337e104f9a="grassman"][quote:337e104f9a="dracula"][quote:337e104f9a="grassman"][quote:337e104f9a="dracula"][quote:337e104f9a="grassman"]你地又o黎! 唔好掛! :shock:[/quote]

唔好掛...掛住你...你老豆...豆沙包...包青天... :yeah:[/quote]

我都係唔玩喇~ 陣間離題會收yellow card~ 我唔想~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:1d71f90261="dick&queenie"][quote:1d71f90261="grassman"]你地又o黎! 唔好掛! :shock:[/quote]

[quote:1d71f90261="hales"]一人少句...[/quote]

點解我要唔出聲呀? In these circumstances I don't want to keep silent.  你有你講...佢有佢講...我有我講...why no say from my side?

Q. 8)[/quote]

建議o下嗟~ :
你地繼續 :mrgreen:

[quote:81a02cc8b9="dracula"][quote:81a02cc8b9="grassman"][quote:81a02cc8b9="dracula"][quote:81a02cc8b9="grassman"]你地又o黎! 唔好掛! :shock:[/quote]

唔好掛...掛住你...你老豆...豆沙包...包青天... :yeah: