藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2863|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

請教戴牽帶問題 [複製鏈接]

我想帶兩隻狗狗落街散步 所以平日0向屋企有同佢地練習...
但係兩隻成日咬牽帶 又唔肯行......點算好????

佢慢慢習慣左就唔會唔肯行喇.
====================================================== Home : http://www.samleung.net E-mail : saml@teacher.com ======================================================

我冇養過狗仔 不過我見我細妹果隻就好攪野 佢果隻係西施 起初BB狗梗係冇咁快要帶佢去街街啦 直至第一次同佢去街 果日由於係放狗既傍晚時間 條街仲有其他狗狗喺度玩 點知佢隻狗原來係驚狗既 見到狗就發神經咁四處撞 最終撞左去D圍欄度 眼睛既微絲血管都爆埋 D 初哥BB狗 落街真係要拖實D至得。

至於個初哥主人 佢就話唔知係佢帶隻狗去街街 定係隻狗仔帶佢去街 因為佢一直處於狗仔既控制下行街 例如比隻狗仔拖住行啦 又比佢條狗仔帶搏住埋隻腳啦.....比人見到都幾失禮。

我諗 呢D都係人、狗兩方面都未有經驗所致 !!

Tomato
我Choco都係咁架現在都係咁我閙佢就會停.但也不要緊妳可以落到街先至牽帶因為街外有好多新事物牠們會唔記得有條繩架啦.放心放心.有機會希望能可在RC下面見到啦. :

[quote:4281e6ba53="saml"]佢慢慢習慣左就唔會唔肯行喇.[/quote]
冇錯
行多幾次 試多幾次就得
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

哈哈....尋晚第一次落街 佢地真係唔肯行 兩隻女0向街上面聞來聞去 又食地下d野 好驚肚痾...
因為第一次所以好雞鴨腳 我同老公放佢地入去狗袋先出去 (因為怕搭lift0個陣其他鄰居唔鍾意....) 仲特登走過去美景tim...我諗d人見到一定會覺得我地好怪...哈哈~~
你地去邊度放狗多呢??下次可以約埋一齊去啦~~
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一般就在大家樂對出天橋底如果星期六晚上大約九時半至十時有時間就會行去碼頭因為碼頭有好多狗狗架.

橋底+美景都有去 不過比較夜 亞仔太大份 ^^怕搭lift0個陣其他鄰居唔鍾意
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我尋晚都落左去大家樂天橋底同樂比玩
今次我地用環保購物袋帶落街 落到去同佢地一齊狂奔 (熱死我....) 好好玩
仲同Miu Miu爸媽相認tim....