藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4417|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

拾狗屎 [複製鏈接]

最近帶狗出入停車場和一座對出上油站的小路,發覺路上的狗屎明顯增多了。難怪鄰居們有抱怨。希望大家自律之餘,還多多留意及提醒其他狗友。

感謝。
====================================================== Home : http://www.samleung.net E-mail : saml@teacher.com ======================================================

呢d真係要自律......

Re: 拾狗屎

[quote:61621812aa="saml"]最近帶狗出入停車場和一座對出上油站的小路,發覺路上的狗屎明顯增多了。難怪鄰居們有抱怨。希望大家自律之餘,還多多留意及提醒其他狗友。
感謝。[/quote]

:em11:  :em11:

如果比我見到呢d無恥既狗主我一定會當面痛斥 :evil:

執屎已經變左我強項 我好快會帶樂樂比比去散步 到時一定會執狗屎 ~~
我想問大家執完狗屎駛唔駛用水沖一沖塊地0架???

[quote:f8a946fb2f="Tomato"]執屎已經變左我強項 我好快會帶樂樂比比去散步 到時一定會執狗屎 ~~
我想問大家執完狗屎駛唔駛用水沖一沖塊地0架???[/quote]
咁咪要帶埋桶水去?! :  :?:

我有位律師狗友 check 過 用水的話你係會被罰 hk$1500!!!!!!!!!!!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:a88e47c506="diedsee"]我有位律師狗友 check 過 用水的話你係會被罰 hk$1500!!!!!!!!!!![/quote]

沖乾淨都要罰?!! 不過咁 帶定報紙墊住咪唔使用水囉.
Rambler Crest Soccer Club

[quote:422a2162f0="Tomato"]執屎已經變左我強項 我好快會帶樂樂比比去散步 到時一定會執狗屎 ~~
我想問大家執完狗屎駛唔駛用水沖一沖塊地0架???[/quote]
[quote:422a2162f0="diedsee"]我有位律師狗友 check 過 用水的話你係會被罰 hk$1500!!!!!!!!!!![/quote]
佢意思係執完之後用水沖一沖塊地呀! :!:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

無論點都好 都要執左佢....
好彩ge真係可以用報紙兜住...不過我兩隻狗用報紙兜住會即走....
都係等佢地痾完先出去散步...