藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3559|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

IP [複製鏈接]

想請問IP是 218.XXX.XXXXXX
是甚麼網絡商呢?  :?:

我們是用和記,又是否220.XXX.XXXXXXX 字頭呢?  :?:
原居民2004~2013

初步知道 RC 個 IP range 係
202.55.60.xxx

只有218.x.x.x 都幾難找
如果你有全個ip可以到apnic找
www.apnic.net

在右上角個whois search輸入ip就可以
NETVIGATOR 218.102.0.0 - 218.103.255.255
TELSTRACLEAR-NZ 218.101.0.0 - 218.101.127.255
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

[quote:ee39aee2a5="Jeffrey & Shirley"]初步知道 RC 個 IP range 係
202.55.60.xxx[/quote]

202.55.32.0 - 202.55.63.255
netname:      POWERCOM
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

POWERCOM 應該是和記某一個subsidiary !
Thank you so much for your help !!

[quote:6eb4e335c5="stephenyeong"]只有218.x.x.x 都幾難找
如果你有全個ip可以到apnic找
www.apnic.net

在右上角個whois search輸入ip就可以
NETVIGATOR 218.102.0.0 - 218.103.255.255
TELSTRACLEAR-NZ 218.101.0.0 - 218.101.127.255[/quote]

和記 - 218.188.0.0 - 218.189.255.255
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

查實係咁,我個網站,發覺有一位登入者經常觀看
我想知他/她是誰
現在search了,知道係大陸北京一間公司的ip
更令我費解,我都沒有認識朋友在北京
為何他/她每日觀看數次?
時間分別是深夜,半夜,清晨 ???  :?:

[quote:dd8b975b40="vivian"]查實係咁,我個網站,發覺有一位登入者經常觀看
我想知他/她是誰
時間分別是深夜,半夜,清晨 ???  :?:[/quote]

佢係咪暗戀妳呀? :em12:
正經,佢好鍾意睇旅行相,所以咪成日睇囉!
其實妳講緊妳個BLOG,定係妳個相簿呀? ops:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:1c8dbf0f1d="vivian"]查實係咁,我個網站,發覺有一位登入者經常觀看
我想知他/她是誰
時間分別是深夜,半夜,清晨 ???  :?:[/quote]

會唔會是proxy server ?
可能有些人要經過proxy才可以到的個website. 不過.... 登入者... 我都唔明

[quote:f83c07d5c3="stephenyeong"]會唔會是proxy server ?
可能有些人要經過proxy才可以到的個website. 不過.... 登入者... 我都唔明[/quote]

咁呢位朋友究竟在香港觀看? 還是在內地觀看 ?   :?:
最奇係深夜,隔兩個鐘半夜,跟著零晨.....
日間少d
每日如是,咁先奇