藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4668|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

古典音樂 [複製鏈接]

呢度有無版友係鍾意古典音樂架? =)

我好鍾意柴可夫斯基既芭蕾舞曲架~ =)

近期既 bond 李雲迪 馬友友都好好~

我都鐘意聽古典音樂架第四台係我至愛.不過我更愛聽中國音樂.

[quote:2edb0b2d6a="bunnud"]我都鐘意聽古典音樂架第四台係我至愛.不過我更愛聽中國音樂.[/quote]

我以前係電台迷 係 uni 都係搞電台既
我都鍾意聽第四台架~

你有無去聽香港管弦樂團既表演? 唔係太掂呀 :p

近年來我比較喜歡小交比較起來更有活力.但我已很少去欣賞現場表演了.

[quote:26a3e1b2d0="bunnud"]近年來我比較喜歡小交比較起來更有活力.但我已很少去欣賞現場表演了.[/quote]

哈哈 我有好幾個朋友都係小交既 不過就絕少聽佢地既表演~  :mrgreen:

我唔曉音樂 但又想搭0下爹...............
我鍾意聽梁祝 一定係小提琴0個隻
其次係 綠袖子 (greensleeves好似係叫呢個名)
其實我唔太鍾意西方古典音樂....因為大激昂

is there any one will see the Jose Carreras??
:detective :detective :detective

我都係唔識音樂的不過我鐘意聽鋼琴純音樂.........e.g. Richard Clayderman
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:7228a7c3f7="Tomato"]我唔曉音樂 但又想搭0下爹...............
其實我唔太鍾意西方古典音樂....因為大激昂[/quote]
都唔一定激昂咖 好睇個作者既個人風格
如果舒情少少既話我好鐘意貝多芬既田園...

[quote:0b2ef25af4="Tomato"]我唔曉音樂 但又想搭0下爹...............
其實我唔太鍾意西方古典音樂....因為大激昂[/quote]

誠意推介如果你鐘意聽梁祝就一定要聽高胡版本小提琴版完全唔能夠帶出果種韻味. 送個網址俾大家分享一下優美感人的梁祝啦http://www.liangzhu.org/html/shi.asp