藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3668|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

NOW投得3年英超播映權 [複製鏈接]

[新聞]NOW投得3年英超播映權

(明報) 11月 15日 星期三 02:15PM
電盈旗下的Now寬頻電視宣布,奪得明年至2010年英超聯(相關新聞 - 網站)香港獨家播映權,但沒有透露涉及金額。

電盈財務總監艾維朗在記者會上不願透露具體奪標金額。而有報道指金額達15.6億港元,即每季英超播映權的權利金高達5.2億元。

[新聞]有線電視:將不播英超

(明報) 11月 15日 星期三 02:50PM
有線電視發表聲明稱,在今個球季結束後,將不會繼續播放英超聯(相關新聞 - 網站)賽。

有線電視指出,管理層認為最近競投保留英超播映權的成本,已不合乎商業經濟原則,會將資源轉投,令多元化節目平台更均衡發展。

出年有線冇得播英超 你地會唔會cut左佢呀?
Rambler Crest Soccer Club

九倉同李家是不折不扣的世仇,唔爭在多一條牙齒痕! :mrgreen:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:750862dd68="grassman"]九倉同李家是不折不扣的世仇,唔爭在多一條牙齒痕! :mrgreen:[/quote]

害苦我地呢 d小市民呢... :em05:
見過鬼就唔怕黑啦~

呢到有得裝 now 咩?
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:28b11306ff="diedsee"]呢到有得裝 now 咩?[/quote]I have used NOW for few months

[quote:4eef6d8470="Mansion"][quote:4eef6d8470="diedsee"]呢到有得裝 now 咩?[/quote]I have used NOW for few months[/quote]

有d咁o既事 我仲以為RC冇得裝NOW添~
Rambler Crest Soccer Club

首先唔該robert轉介 h:
再想問用緊now的neighbour,是如何安裝?收費如何?   

[quote:aa3ecf0440="白o雪o雪&波頭"]首先唔該robert轉介 h:
再想問用緊now的neighbour,是如何安裝?收費如何?   [/quote]如何安裝:

They installed one modem + one set top box and connetced to tel. socket

收費如何:

You can find details (e.g. 收費 channel & etc ... ) from the path below
http://www.nowbroadbandtv.com/

I am now using ESPN 衛視體育台 and 無綫收費電視組合

唔該晒Mansion :face13:
查實我一年前打電話問過now,但當時佢地話藍澄灣無得裝,之後半年又個無線收費電視o既sales打電話俾我,話可以免費試睇,但必須要用now宽頻,我心想咪又係要錢所以拒o左! :dead:
但依家好似你o禁就好好多 ! 請問你的modem之類o既hardware要不要收按金?月費要不要簽合約??

[quote:b0ae5aa26c="白o雪o雪&波頭"]唔該晒Mansion :face13:
查實我一年前打電話問過now,但當時佢地話藍澄灣無得裝,之後半年又個無線收費電視o既sales打電話俾我,話可以免費試睇,但必須要用now宽頻,我心想咪又係要錢所以拒o左! :dead:
但依家好似你o禁就好好多 ! 請問你的modem之類o既hardware要不要收按金?月費要不要簽合約??[/quote]

合約就一定要簽. modem同個機頂盒就合約期內免費.

我將會搬入RC 順便一提NOW搬遷到RC要預4星期 (PCCW話要咁耐).