藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 14589|回復: 46
打印 上一主題 下一主題

鮮風系統 [複製鏈接]

有無人知鮮風出口及回風口在那裡?

應該要收樓先知了.......rc樓書既圖其實得好少information
吤u係有講話廳 同所有房都會有

Re: 鮮風系統

[quote:1888580810="jimmykoko"]有無人知鮮風出口及回風口在那裡?[/quote]

係房既冷氣機o個個天花牆既底 ...

係玄關度有個一樣既位 ...

都係一d一橫一橫既槽黎 ~~

鮮風糟相
由683呎示範單位既玄關影上去。 :
2座A - original \"M&J\"

匿名  發表於 2003-7-21 00:39:48
[quote:a5af1d66a9="Maggie&Johny"]鮮風糟相
由683呎示範單位既玄關影上去。 :[/quote]
好似好細... :

[quote:291771a7b0="firefire"][quote:291771a7b0="Maggie&Johny"]鮮風糟相
由683呎示範單位既玄關影上去。 :[/quote]
好似好細... :[/quote]

好似冇得控制開同關tim..

大單位既係會跟住個冷氣...  有冷氣機就會係底下有個鮮風口

[quote:f93a6deb9d="IWAT"]

大單位既係會跟住個冷氣...  有冷氣機就會係底下有個鮮風口[/quote]

開冷氣時會唔會漏風 搞到用多左電呢?

[quote:506d4bd867="saga"][quote:506d4bd867="IWAT"]

大單位既係會跟住個冷氣...  有冷氣機就會係底下有個鮮風口[/quote]

開冷氣時會唔會漏風 搞到用多左電呢?[/quote]

應該唔會 la~ 鮮風口 d風係吹入屋 應該唔會走冷氣o既~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:008c606e72="dracula"][quote:008c606e72="saga"][quote:008c606e72="IWAT"]

開冷氣時會唔會漏風 搞到用多左電呢?[/quote]

應該唔會 la~ 鮮風口 d風係吹入屋 應該唔會走冷氣o既~[/quote]

我細個學 physics ... specific heat capacity ...
囮jd 唔凍既風入來 (不停咁吹)
mix 埋本身房入面d 冷空氣 會令 overall 溫度升高 (少少)
個冷氣要令吤悜灟慞雰B步返凍 ...

Let me goto RC again this week to take a photo sin... kee....