藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

恆指插水! [複製鏈接]

頂唔順啦,好大壓力呀!雖然成日同自己講,只睇公司唔睇市,但個恆指Day Day新高,唔玩啦,除中長線股票外,其他通通走人,再升都唔關我事,有d錢唔係我呢種人賺! :em02:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[大市]港股波動大全日僅升2點     
11月 7日 星期二 16:55 更新

港股全日波幅甚大,高開百多點,但收市恆指僅升2.76,報18939.31的收市新高,成交517億元。

港股連續四個交易日創新高後,今早一開市已突破19000點的水平,主要是受到美股上升帶動。到下午,指數一度升逾二百點,但在高位遇阻力,尾市一度不升倒跌數十點,最終僅升兩點,仍是收市新高。本港昨日銀行率先減息,今日再有銀行跟隨,個別地產股受惠,長實(新聞 - 網站 - 圖片)、新鴻基等大幅造好,但早上成為升市火車頭的中移動下午成沽售對象。全日的高低位是19161.38和18855.88。

長實(0001)(0001.HK - 新聞 - 公司資料)報88.75元,升1.8元,和黃(0013)(0013.HK - 新聞 - 公司資料)報70.6元,升0.75元;新地(0016)(0016.HK - 新聞 - 公司資料)報91.3元,升2.95元;太古A(0019)(0019.HK - 新聞 - 公司資料)報82.95元,跌0.2元。

匯豐(0005)(0005.HK - 新聞 - 公司資料)報151.2元,升0.8元;恆生(0011)(0011.HK - 新聞 - 公司資料)報101.1元,升1元;中銀香港(新聞 - 網站 - 圖片)(2388)(2388.HK - 新聞 - 公司資料)報17.44元,跌0.26元;東亞(0023)(0023.HK - 新聞 - 公司資料)報37.15元,升0.15元;建行(0939)(0939.HK - 新聞 - 公司資料)報3.59元,無升跌。

中國移動(新聞 - 網站 - 圖片)(0941)(0941.HK - 新聞 - 公司資料)報67.05元,跌1.7元;中國聯通(新聞 - 網站 - 圖片)(0762)(0762.HK - 新聞 - 公司資料)報8.77元,跌0.16元;港交所(0388)(0388.HK - 新聞 - 公司資料)報62.4元,升0.05元。
Rambler Crest Soccer Club

終於來囉!

好在前兩天放了 - 中國及工仔 ...
大眼

個人認為這一個只是很少的插...較大的應該會係12月中左右

我就等有呢日!

[quote:22dae28a73="grassman"]我就等有呢日![/quote]

咁你咪好開心??
見過鬼就唔怕黑啦~

平常心喇!