藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4169|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

你地個BB一日食幾多奶粉??? [複製鏈接]

BB食S26而家第4週佢要食成5安奶總數食6餐(30安奶).
會唔會太過份呢??

無話多唔多,佢能吃又願意吃就沒有問題了!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:5dbd7ad88b="grassman"]無話多唔多,佢能吃又願意吃就沒有問題了![/quote]
但個奶粉寫話第三週開始至三個月都係食4安6餐.....
所以有D擔心...........

個指標是十分個別的,如果你擔心,你可檢視佢的大x :dead: ,如果食滯的話會有異樣或便秘,基本上你BB能吃能玩能笑能訓,一般都唔洗咁擔心!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:fcf62ae6da="grassman"]個指標是十分個別的,如果你擔心,你可檢視佢的大x :dead: ,如果食滯的話會有異樣或便秘,基本上你BB能吃能玩能笑能訓,一般都唔洗咁擔心![/quote]

THANKS............ :face13:  :face13:  :face13:

[quote:21740e43fa="Winnie the Pooh"][quote:21740e43fa="grassman"]個指標是十分個別的,如果你擔心,你可檢視佢的大x :dead: ,如果食滯的話會有異樣或便秘,基本上你BB能吃能玩能笑能訓,一般都唔洗咁擔心![/quote]

THANKS............ :face13:  :face13:  :face13:[/quote]

係囉 唔使咁擔心喎 可能你個BB比較大食呢 即係等於成年人 有d食1碗飯就飽 但有d食3碗先飽... :wink:
Rambler Crest Soccer Club

[quote:93f7711051="Eddy Lam"][quote:93f7711051="Winnie the Pooh"][quote:93f7711051="grassman"]個指標是十分個別的,如果你擔心,你可檢視佢的大x :dead: ,如果食滯的話會有異樣或便秘,基本上你BB能吃能玩能笑能訓,一般都唔洗咁擔心![/quote]

THANKS............ :face13:  :face13:  :face13:[/quote]

係囉 唔使咁擔心喎 可能你個BB比較大食呢 即係等於成年人 有d食1碗飯就飽 但有d食3碗先飽... :wink:[/quote]

咁又係.......

第四週飲5安.  勁!! BB一定好肥.... :em12:
多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

BB食得又健康真係好開心。

想起我個仔BB果時第一日食1安/餐到第四日至加到2安/餐 過左好多日至加到4OZ NEW BORN每餐通常相隔3小時一餐 佢就一餐要食成個鐘真係洗完個樽冇幾耐又到下一餐諗起都想喊! 實際上 我從來冇用奶樽開過8安奶 因為佢好大個都食唔晒7安。

好多人都話惠氏S26 / 健兒樂 / 幼兒樂係食肥BB仔既奶粉 但 我個仔係一個例外 :dead:

[quote:7257c51064="一家四口"]BB食得又健康真係好開心。

想起我個仔BB果時第一日食1安/餐到第四日至加到2安/餐 過左好多日至加到4OZ NEW BORN每餐通常相隔3小時一餐 佢就一餐要食成個鐘真係洗完個樽冇幾耐又到下一餐諗起都想喊! 實際上 我從來冇用奶樽開過8安奶 因為佢好大個都食唔晒7安。

好多人都話惠氏S26 / 健兒樂 / 幼兒樂係食肥BB仔既奶粉 但 我個仔係一個例外 :dead:[/quote]

我個仔有段時間都係飲8安 到家陣大d早晚各飲一次 都係飲7安咋...
Rambler Crest Soccer Club