藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3357|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

DC跌了... [複製鏈接]

:em06:  :em06:  :em06:

剛剛將部DC從手上跌了落地下,然後發現鏡頭那邊側邊爆開了dd,但螺絲卻沒有鬆到...

好擔心呢 :cry: ,會不會很快就壞呢 :cry: ...

我現在每日要用這部DC影600張相到...好驚 :dead: ...有一天...突然間 :em02: ...

一日 600  張 ...?!

Re: DC跌了...

[quote:dff483c8dd="sunday"]我現在每日要用這部DC影600張相到......[/quote]

您做乜職業,要影咁多相?間諜定係狗仔隊?
原居民2004~2013

唔...差不多啦...類似這些行業 : ...哈哈...

但有沒有人可以解答我呀 :detective

當二手賣左去,補錢買部仲好啦!

記者?
原居民2004~2013

我都有這樣想...

第一部DC是casio exilim,用了一陣就壞閃光燈,賣了出去...$600

第二部是sony cybershot,用了一年半,一直都沒跌過...嗚嗚嗚...仲買了幾條memory stick...換機可能d stick又唔compatible...

do u mean that他一定會死的... :em08:

[quote:4305c7f648="sunday"]我都有這樣想...

第一部DC是casio exilim,用了一陣就壞閃光燈,賣了出去...$600

第二部是sony cybershot,用了一年半,一直都沒跌過...嗚嗚嗚...仲買了幾條memory stick...換機可能d stick又唔compatible...

do u mean that他一定會死的... :em08:[/quote]
世事難料,好地地一部機都會壞 :dead: ,更何況跌過呢!
吾係即刻要換,不過幫佢搵定後路o姐! ops: