藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 13450|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

你地可以接受唔見老公/ 老婆幾多日呢? [複製鏈接]

我...........一日都唔得....:em16:
上星期我去左廈門 簡直崩潰..... :em06:

可能0向生活上已經開始互相依賴 所以見唔到好唔慣 好唔開心...
見到佢個心會定d......

點解要諗到咁深奧.... :em18:

不過咁喎 我覺得愛同需要係分唔開喎....
你愛佢 自然就會需要佢 依賴佢 佢亦會一樣
我覺得篇文ge作者諗得太多、太複雜....
如果愛得咁理智 就唔係愛啦.......不如做朋友... h:

[quote:398acef3cf="milk"]何以把愛和需要區分得那麼清楚?!
愛、關懷、依賴和責任有著不可分割的牽連,它們會在不同的時候/階段發動!

愛是雙向罷,若當中計算那麼多,相信除了在愛情路上會受到不少挫折外,人生也不會見得快樂。[/quote]

默係lor....點解有好多人會戀愛失敗?點解有d人會因為愛呢樣野而家成日唔開心 就係因為想得太多 諗得太深奧 太過計算....

我唔理啦 我要日日見我到我隻佬..........