藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jess and Burns
打印 上一主題 下一主題

你地可以接受唔見老公/ 老婆幾多日呢? [複製鏈接]

我可以唔係日日見 因為我會定期返媽咪屋企訓一兩日 又會陪屋企人去旅行

我諗係性格影響 正如你o地要日日見一樣
我相信小別勝新婚 又覺得自己需要有d私人空間
其實我有一部份認同o個個blogger o既諗法
但同時又覺得愛/需要/依賴係好難分開
所以只要自己搵o岩個適合o既方式相處就得啦.
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

我就比較理性,可以因為環境去調節。 ops:
可以好掛住,亦可以因為某原因不能見面,會將心情調節而令自己吾會吾開心。 :wink:
不過好多環境因素,吾到自己控制。 :dead:
例如:我所知好多新婚鄰居,另一半經常要上大陸開工,雖然其實大家都吾想,但係都可能要習慣,過左適應期,習慣左就可能吾係問題。 :wink:

我覺得愛同需要係無得分開既. 亦唔會去諗. 到底呢一刻 我係咪愛我老公. 還是只是當佢係一個朋友.對我黎講. 相處得快樂. 就係要一齊既原因. 唔諗咁多野.
===

我沒有計算過  都會有一個星期 !
JANICE :em11:

其實我唔可以獨處生活 怕黑 怕靜~缺乏安全感.  成日都好想見到老公. 不過 老公要北上 星期一早去 星期五晚返 已經維持半年 ...... 我已經好獨立 克服到啦!   :em11: 唯獨是未能克服行雷 閃電.   :cry: 可能我未夠孝順 做太多壞事? :em12:

Kitty
關晒d窗,行雷係聽唔到架!!
原居民2004~2013

[quote:b5c213a252="vivian"]Kitty
關晒d窗,行雷係聽唔到架!![/quote]

預知行雷閃電...緊係第一時間關窗. 其實雨點打落窗都好恐怕o架!  :cry: 而且行雷關了窗真係聽到o架!!  可能對住天 好應聲 加埋...閃電. :nowords:  最後 多謝您關心. :em04:

唔,咁下次驚,就打電話給我.....  :em21:
(可能我住低層聽不到   ops: .... 可能我訓到死豬聽不到  ops:  ...... 可能.....)
原居民2004~2013

[quote:70c93c7d9d="kitty&Raymond"][quote:70c93c7d9d="vivian"]Kitty
關晒d窗,行雷係聽唔到架!![/quote]

預知行雷閃電...緊係第一時間關窗. 其實雨點打落窗都好恐怕o架!  :cry: 而且行雷關了窗真係聽到o架!!  可能對住天 好應聲 加埋...閃電. :nowords:  最後 多謝您關心. :em04: [/quote]

KITTY 你老公"既用"處係咪用來行雷落雨時陪你 唔行雷落雨係咪老公唔喺屋企都得? :

講笑 HAHA

可能係啦!  :poor: 佢成日都好忙嘅! 成日都掛住上網. :em20: 差不多連飯不用吃. :x