藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12383|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

好緊張 [複製鏈接]

9月18日就係預產期LA..........
好緊張.........

THANKS.................

[quote:d35af4d907="Billy"]我地一家三口都支持你架.
有咩唔明就問啦.....[/quote]

知道.......... h:  h:  h:

[quote:beda388973="sunday"]真係會很緊張的,每日也會想,是不是今日呢?是不是今日呢? :idea:

但生產是ㄧ個過程,所以由有跡象到臨盤還有一段時間,所以都不用心慌慌的。

我那時中午入醫院,還走來走去看東看西,到了凌晨4:00才臨盤的。
:wink:[/quote]

EXACTLY............

[quote:4d38e64c3d="grassman"]你地D係咩道理呀!

WTP,聽我講,
緊張D,著緊D,(亞媽咪就唔洗咁緊張),記住帶身份証! 要ready Anytime 去醫院!
緊張D,著緊D,記住帶相機,要入產房影BB相!
緊張D,著緊D,記住帶Notebook,醫院當Office!
緊張D,著緊D,記住叉足電話電池,準備用電話做電台!
緊張D,著緊D,記住操fit D,你要身兼菲傭、食Q、呀四!
緊張D,著緊D!
緊張D,著緊D!
緊張D,著緊D!..........[/quote]

記住帶身份証! 要ready Anytime 去醫院!(已準備)
記住帶相機,要入產房影BB相! (已隋身)
記住帶Notebook,醫院當Office! (不需要)
記住叉足電話電池,準備用電話做電台! (知道)
記住操fit D,你要身兼菲傭、食Q、呀四! (已準備)

THANKS.........

Re: 好緊張

[quote:81bd30914c="Billy"][quote:81bd30914c="一家四口"][quote:81bd30914c="Winnie the Pooh"]9月18日就係預產期LA..........
好緊張.........[/quote]

準媽咪或者準daddy都好,緊張實會有,不過,而家有時間訓覺就訓下覺,休息多D,唔係bb出左世,你地都會有排冇覺好訓架啦。

唔係嚇你,D BB最鐘意就係你想訓,佢就死都唔訓,你好得閒果時,佢地就走去訓。 :mrgreen:[/quote]

:em05:  :em05:  :em05:[/quote]

Billy 你個B女係唔係呀??

[quote:a077873f31="Billy"][quote:a077873f31="bikbark"]生命真係充滿估唔到o既事
好似明明計預產期 billy個b應該會遲出世過winnie the pooh個b
點知billy b又偷步搶先出閘 依家就變o左大過winnie b.[/quote]

出世計就係.
但如果計size就唔係.
我bb今日都係得2.67kg.
輕過d初生既... :em05:[/quote]

唔緊要啦好快就快高長大..........     

[quote:29b72e4d5d="Billy"][quote:29b72e4d5d="Billy"][quote:29b72e4d5d="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.
冇覺好訓.[/quote]

個女今日又再半夜喊......  :em05: :dead:[/quote]

尋晚用左草人借出神油後.
果然使得. :em11:
由前晚喊足7個鍾減至尋晚只喊兩個鐘. :yeah:
希望今晚都work啦. :face13:

另外多謝草人作晚比我地o既意見.... [/quote]

什麼神油呀??

[quote:562f2ab57d="grassman"]這仍天山雪蓮所製,用五獄甘泉、五月朝露,加入百毒草木,提煉七七四拾九年,在潤年雙春十五開封,再儲存至陰至寒之地,並配合草人心法,始得其效!

但礙於製作太復雜,所以有商人已經重新改變其成份及製作方法,大家可在各大商鋪買得之"萬應莪朮油"。[/quote]

點用架??

[quote:5ac25b7d94="Billy"][quote:5ac25b7d94="Billy"][quote:5ac25b7d94="Billy"][quote:5ac25b7d94="Billy"]

一時時啦.
尋晚最慘.
零晨十二點喊到四點.
冇覺好訓.[/quote]

個女今日又再半夜喊......  :em05: :dead:[/quote]

尋晚用左草人借出神油後.
果然使得. :em11:
由前晚喊足7個鍾減至尋晚只喊兩個鐘. :yeah:
希望今晚都work啦. :face13:

另外多謝草人作晚比我地o既意見.... [/quote]

尋晚唔知點解bb早左喊....
草人神油再顯神通. 又得左. :yeah:

bb晚晚都喊睇黎神油要用到bb兩三月大喇~~ :?[/quote]

點用架??  :em14:  :em14:  :em14:
仲有可唔可以影張神油相睇吓?? 我怕買错............
THANKS..........Billy & 草人...........