藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jeffrey Shirley
打印 上一主題 下一主題

DPA Phone 問卷調查 [複製鏈接]

[quote:b39914bf02="Hotcake"][quote:b39914bf02="hales"][quote:b39914bf02="Hotcake"]用緊Eten G500 貪佢有內置GPS 不過就冇Wi-Fi 同埋幾大部 經過兩次upgrade firmware 現已好穩定 幾好用 8)

唔好買O2的機 唔係部機唔好 O2 Atom EXCE 版幾好評 不過幣在客戶服務非常差 上網經常見到有人complain.

HP的機真的唔錯 我都用過 不過維修真的很貴 當年我的iPad壞左個Cradle 維修費的價錢差不多等於一部新的價錢 仲有係HP的配件都很貴.

近排Asus的P525都不錯 功能十分強勁 不過好像有很多小問題還未解決 屏幕定位會出現偏差.

還有新牌子Ido 外表及內涵都不錯 不過是始終是新牌子 不知道耐不耐用 及售後服務如何.

Dopod就最多人用 我同事都有用818pro 不過最近決定買k800i 因為佢覺得講野時 對方聽得唔係好清楚 部機會留番作為PDA用. 或者會用埋gprs.

最後其實最鐘意Dell 我用過v50x 個640x480 VGA mon真的好正 部機又快 最緊要係價錢夠平 最衰係Dell冇出PDA Phone 否則一定會買佢[/quote]

Oh yes.....我朋友都講過O2打去CS係比較差

GPS VS Wifi 我就會要WIFI了....因為GPS你可以用 Bluetooth GPS
wifi既話你就要部機係support SD/IO先得了 但係用左 SD/IO wifi card的話
就無記憶卡用(除非 sandisk果張 256mb SD/IO WIFI 不過一來貴二來好難買)

hotcake你壞cradle做乜去整?? 買過條Hotsync cable咪得囉.....
定係你壞既係部機內果個cradle plug???

640x480 vga mon係好正咖~不過就比較食電囉
我目前正在用 Acer N300 :mrgreen:

不過我有個疑問 Jeffery DPA 即係乜野?? :sweat:[/quote]

如果冇記錯 應該係Cradle個叉電壞左 叉唔倒電 如果只係用Hotsync cable直接插屁股 係可以同電腦交換資料 但係就叉唔倒電 我記得一個Cradle都要賣成五百幾元 維修費就好似係300幾 好彩我係豐澤買 join左個延長保用plan 可以免費維修   總算回到本 :

我估Jeffery係問Dopod HP 同埋 Asus 的 PDA phone邊隻好d 不過佢心急 諗住打少幾個字 咪變做 D P A phone 0羅 :em17:  :em17:  :em17:[/quote]

咁可能係你果部機太舊款? :em03:
因為Hotsync cable係有三隻的..
1. 剩Hotsync 係叉唔到電既
2. Hotsync + USB Charge 係可以同時做hotsync同埋用USB叉電
3. Hotsync + usb charge + usb host 即係 2. 加上USB Host功能
如果舊款果o的機係用serial port的話(我部陳年palmpilot就係咁)
買條cable都係一舊水 :mrgreen:
不過HP 既parts就真係貴 買多舊電都要成500幾蚊 :em09:

哇哈~我唔信~~~無可能一個人同時手法到兩個post都打DPA既 :em09:  :em09:

雖然大家吾知佢係乜,都比到咁多意見! :

Anyway 吾該晒咁多位!

尤其是 Hales 添!吾知係乜都可以講得咁長咁..:

[quote:f1dc9b2938="Jeffrey & Shirley"]雖然大家吾知佢係乜,都比到咁多意見! :

尤其是 Hales 添!吾知係乜都可以講得咁長咁..:[/quote]

唔係咩叫道理王呀!你估野少架! 8)
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:4f592a79f1="Robert"][quote:4f592a79f1="Jeffrey & Shirley"]雖然大家吾知佢係乜,都比到咁多意見! :

尤其是 Hales 添!吾知係乜都可以講得咁長咁..:[/quote]

唔係咩叫道理王呀!你估野少架! 8)[/quote]
失覺晒!失覺晒! :em14:

[quote:4f57f834ce="Jeffrey & Shirley"][quote:4f57f834ce="Robert"][quote:4f57f834ce="Jeffrey & Shirley"]雖然大家吾知佢係乜,都比到咁多意見! :

失覺晒!失覺晒! :em14:[/quote]
算你知機! :em12:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:3384e633c8="Robert"][quote:3384e633c8="Jeffrey & Shirley"]雖然大家吾知佢係乜,都比到咁多意見! :

:em09:  :em09:  :em09:  :em09:  :em09:  :em09:  :em09:  :em09:

Dopod CHT9000 都好似幾好

以下是 Q3 4新機
http://www.gsmarena.com/htc_p330 ... d_s310-news-216.php

推薦網站
http://www.xda-developers.com/
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

另一面; Palm650 有冇人用過呢 ? 有冇分享呢 ?
大眼