藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 31757|回復: 99
打印 上一主題 下一主題

南丫島遊船河 [複製鏈接]

一位熱心鄰居既公司可以免費 book 船去船河,所以本人決定攪一個船河聚會,純係吹 o下水,睇 o下星,吹 o下海風,聽 o下浪聲,有興趣既仲可以釣 o下夜魚,船上除左冰箱呀、燈呀、椅呀、呀、廁所呀...等等基本設施之外,沒有其他設施啦!

日期︰二零零六年九月十五日(星期五)
時間及地點︰晚上七時三十分(開船-皇后碼頭)至晚上十一時正(落船-皇后碼頭)
費用︰每人港幣七十元正(到會用)
限額人數︰三十位(不論大小)

請報名︰

1 & 2 ︰ Milk & Robert
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

3 GM

青衣碼頭落得唔得?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:1c14abf139="grassman"]1 & 2 ︰ Milk & Robert
3 GM

青衣碼頭落得唔得?[/quote]

唔可以,因為船長話唔得! :dead:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

--------------------------------------------------------------------------------
3 GM
45 & 6: patrick's family
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

喂 我查過喇 0個晚我唔得呀!!我隻佬都唔得啦 星期五晚7點佢都未放得工....

[quote:208a903cb2="Tomato"]喂 我查過喇 0個晚我唔得呀!!我隻佬都唔得啦 星期五晚7點佢都未放得工....[/quote]

佢份工要番咁夜架咩!

以上其實係一位鄰居0既公司福利...公司原來有一隻JUNK(係中式但sorry冇冷氣)可以免費比staff申請嚟玩...咁當然出海嗰日嗰位鄰居都要一路在場至得...踓然係公司福利...但人情上都要係咁椅比hk$200左右tips 個boat boy...因為個boat boy唔係公司正式員工...佢當日都要幫手執頭執尾...招呼吓咁多位上落船呀咁... 8)

個route 大概會係中環Queen's Pier ~ Lamma Islands (上岸食海鮮都得)~ Queen's Pier...

3 GM
7 & 8: Dick&Queenie
永遠愛著您 :em21: [/code]

3 GM
7 & 8: Dick&Queenie
9 : H&H x 1

(上岸食海鮮都得) <<< Good Idea
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

七點正我未必趕得切喎
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:169d501403="leemoksau"]七點正我未必趕得切喎[/quote]

自己坐船入Lamma囉! :