藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Billy
打印 上一主題 下一主題

BB趕住出世 [複製鏈接]

:em19: 恭喜你地!!
藍澄灣內三口子的家........John Esther & Hei Hei :em21:

wow...she's a pretty baby and has many hair. so cutie!
藍澄灣內三口子的家........John Esther & Hei Hei :em21:

BB女堂眉真係好似Billy!唔通囡囡多數似Daddy? 仔仔多數似Mummy?
Billy 俾多啲時间Sure Win 休息、唔好郁动咁多喎! 你自己都要抽時间休息,重要照顧BB添! 真係辛苦哂!

sure win: 初初係咁架,俾多啲耐心啦! 初乳對BB好有益,就算飲几啖都好過冇飲。你有冇谷呀? 試多几次啦! 再唔得就隔住餐數飲奶粉再飲人奶,千祈唔好完全放棄。順產? 可以飲ホ瓜鱼湯,記得加薑煲黍飲。有冇飲產後奶粉呀?都有用架! 唔好吃肝臟、豆豉喎。

billy:你同佢講--餵人奶会好快瘦,特別个肚。 :em12:

[quote:a0c622a0a5="grassman"][quote:a0c622a0a5="Billy"]多謝esther同草人提醒.
但係bb口都唔肯開.
又唔move真係好麻煩.
[/quote]

唔駛心急,個個BB開始時都唔係好識,你試下用手指係口邊引下佢,有時餓多佢一陣! 當佢真餓時就會侯禽D![/quote] :em11: try it

好可愛...好得意...好趣緻呀 !  :em04: She looks like Billy ver much!