藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Billy
打印 上一主題 下一主題

BB趕住出世 [複製鏈接]

仲有呀,BB唔食都要放奶,坊間可以租Pump奶機,如果唔係,媽咪會"收奶",到時想飲都冇得飲架啦!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

多謝esther同草人提醒.
但係bb口都唔肯開.
又唔move真係好麻煩.

我已經買足d章魚整野食.有助"吹"乳.

明日佢出院.
會買定d黑木耳諗住烝雞比佢食.
有助去惡露.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:9119cb7642="Billy"]多謝esther同草人提醒.
但係bb口都唔肯開.
[/quote]

唔駛心急,個個BB開始時都唔係好識,你試下用手指係口邊引下佢,有時餓多佢一陣! 當佢真餓時就會侯禽D!

[quote:a0c622a0a5="grassman"][quote:a0c622a0a5="Billy"]多謝esther同草人提醒.
但係bb口都唔肯開.
[/quote]

唔駛心急,個個BB開始時都唔係好識,你試下用手指係口邊引下佢,有時餓多佢一陣! 當佢真餓時就會侯禽D![/quote] :em11: try it
藍澄灣內三口子的家........John Esther & Hei Hei :em21:

恭喜哂 :yeah: BB女真的很得意 從此Billy就有女萬事足了 :

[quote:664c961827="John & Esther"]sure win: 初初係咁架,俾多啲耐心啦! 初乳對BB好有益,就算飲几啖都好過冇飲。你有冇谷呀? 試多几次啦! 再唔得就隔住餐數飲奶粉再飲人奶,千祈唔好完全放棄。順產? 可以飲ホ瓜鱼湯,記得加薑煲黍飲。有冇飲產後奶粉呀?都有用架! 唔好吃肝臟、豆豉喎。

billy:你同佢講--餵人奶会好快瘦,特別个肚。 :em12:[/quote]

食到喇食到喇.... :yeah:
老婆話經過護士門既幫助之下.
BB終於都食左人奶.
希望以後冇護士都可以順順利利啦. :face13:

不過BB好細食.
食完一邊第二邊就唔食.
變左一邊谷一邊唔谷. :dead:
唯有另一邊PUMP左去唔要啦. :poor:

重有今日CORA黎過醫院探過老婆同BB.
多謝佢送黎果支飲品..
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:16365f3659="Billy"]唯有另一邊PUMP左去唔要啦. :poor:
[/quote]

唔洗掉,可以keep落雪櫃架!

Billy 你個女好得意呀 我望左幅相好耐 哈...... :em04:

我上個星期六聽左一個母乳協會0既講座 你之前有冇聽過呀?

尊家話如果BB不飲奶 你唔使同佢張開佢個咀 只要將佢個咀仔0既上腭擺在乳頭附近 佢就會好自然咁張開咀巴喎 呢d係自然反應 唔知得唔得呢?

不過呢d野 講就容易 真正做就好難.......加油呀 Sure Win..... :yeah:

[quote:9f86935d9b="女"]
[/quote]

聽過廣華講座都有教過.

[quote:9f86935d9b="女"]
尊家話如果BB不飲奶 你唔使同佢張開佢個咀 只要將佢個咀仔0既上腭擺在乳頭附近 佢就會好自然咁張開咀巴喎 呢d係自然反應 唔知得唔得呢?

不過呢d野 講就容易 真正做就好難.......加油呀 Sure Win..... :yeah:[/quote]

起初唔得bb掛住訓... :dead:

[quote:b2a6e5613f="Billy"][quote:b2a6e5613f="女"]
[/quote]

聽過廣華講座都有教過.

[quote:b2a6e5613f="女"]

不過呢d野 講就容易 真正做就好難.......加油呀 Sure Win..... :yeah:[/quote]

起初唔得bb掛住訓... :dead:[/quote]

BB 加油 ! 加油 !  h:  h:
JANICE :em11: