藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Winnie the Pooh
打印 上一主題 下一主題

各位準爸爸 [複製鏈接]

你會唔會陪產呀??

我想但我有D怕血  ops:  ops:  ops:

Re: 各位準爸爸

[quote:b0396f853e="grassman"][quote:b0396f853e="Winnie the Pooh"]你會唔會陪產呀??

我想但我有D怕血  ops:  ops:  ops:[/quote]

一定要! 你點都要俾番少少供奉o瓜!

而且產房唔係咁多機會入! :mrgreen:[/quote]

我唔係唔想只不過係怕血......
我都知道如果唔入去一定會有遺憾.......

[quote:1c8a350b43="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.
同d講座好full好難book架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問吓喇..[/quote]

我老婆今日會去qe覆診我已經叫佢問吓使唔使聽過講座......
點都好今次死就死啦...........一於陪住佢鼓勵佢.......
但我之前陪佢去qe覆診時見到有通告話由於且家好多人生bb嘅關係如果有需要可能唔可以陪產.......

[quote:a827368aa3="Tomato"]開刀就唔比老公入0架...
自然生呢...我問過d朋友仔 佢地話d老公入去都係0向側邊比d鼓勵個老婆
唔會見到0個度0架....
到時都卦住個老婆 應該唔會留意到有幾多血....
我諗驚ge應該唔係d血 而係見到老婆咁痛咁辛苦lor.....
無論如何 我覺得老公應該陪老婆0架!! 學草人話齋 比返d"貢獻"..
個老婆十月懷胎 頂住個肚咁辛苦.....[/quote]

知道  h:  h:  h:

[quote:aebac6808a="Ricky & Carol"][quote:aebac6808a="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.

其他醫院就唔知...如果係QE嘅話而家陪產都唔使聽講座的!!
姑娘話而家唔使的..所以我一堂講座都冇聽過~都有入去陪產~~
以我一年前陪老婆生嘅經驗~~其實都冇乜血啫...只是用力時有少少血水~~
反而我見到老婆好痛個樣有d心痛又幫唔到d乜...只係喺旁邊鼓勵吓佢咋~[/quote]

多謝你嘅寶貴意見.........thanks

[quote:6edd07dd3a="Tomato"][quote:6edd07dd3a="Winnie the Pooh"][quote:6edd07dd3a="Tomato"]開刀就唔比老公入0架...
自然生呢...我問過d朋友仔 佢地話d老公入去都係0向側邊比d鼓勵個老婆
唔會見到0個度0架....
到時都卦住個老婆 應該唔會留意到有幾多血....
我諗驚ge應該唔係d血 而係見到老婆咁痛咁辛苦lor.....
無論如何 我覺得老公應該陪老婆0架!! 學草人話齋 比返d"貢獻"..
個老婆十月懷胎 頂住個肚咁辛苦.....[/quote]

知道  h:  h:  h:[/quote]

我支持你....唔駛驚!![/quote]

THANKS......................

[quote:4a1499084e="saga"]父母親真係偉大  :face13:[/quote]

錯...... 
應該係......
母親真真真真真真真真係偉
父親真係偉

[quote:d8aad00220="Sure Win"][quote:d8aad00220="Winnie the Pooh"][quote:d8aad00220="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問喇..[/quote]

我老婆今日會去qe覆診我已經叫佢問使唔使聽過講座......
點都好今次死就死啦...........一於陪住佢鼓勵佢.......
但我之前陪佢去qe覆診時見到有通告話由於且家好多人生bb關係如果有需要可能唔可以陪產.......[/quote]

你唔好勉強喎,唔係你真係見到血時暈,可能仲影響你老婆...
不過我都支持你![/quote]

知道
thanks.......

[quote:530292b824="Winnie the Pooh"][quote:530292b824="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.

我老婆今日會去qe覆診我已經叫佢問吓使唔使聽過講座......
但我之前陪佢去qe覆診時見到有通告話由於且家好多人生bb嘅關係如果有需要可能唔可以陪產.......[/quote]

我老婆問過話要聽講座
但好full且家book咗9月6日.
我老婆預產期係9月中
希望bb唔好提早出世啦  h:  h:  h:

[quote:65033834ca="Ricky & Carol"][quote:65033834ca="Winnie the Pooh"]
我老婆問過話要聽講座
但好full且家book咗9月6日.
我老婆預產期係9月中
希望bb唔好提早出世啦  h:  h:  h:[/quote]

可能而家又改咗.......
果時我一堂都冇上過都可以陪產架~~
仲有....記住帶埋部相機入去....
果時BB一出世姑娘就問我有冇帶相機影相...
我果時都唔知可以帶相機入去....結果淨係用咗部電話影咗幾張相...
姑娘仲好好人幫我地一家三口影相添...
不過d相嘅質數唔係咁好.........好可惜呀~~~[/quote]

thanks